Mulți școlari la Ziua Armatei!!!

Astazi, 23 octombrie, Brigada 282 Infanterie Mecanizata “Unirea Principatelor”, a deschis portile comunitatii vrancene cu prilejul sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei. Vineri, 25 octombrie, ora 11.00, va avea loc ceremonia militară de sărbătorire a Zilei Armatei României în garnizoana Focşani. Festivitatea se va desfăşura la Mausoleul Sud Focşani.

Standurile de prezentare armament si echipament, tehnica din dotarea unitatilor subordonate brigazii, detasamentul de Drill Team si unitatea in sine, au fost asaltate de micii curiosi in cautare de aventura si extraordinar. Bucatariile mobile i-au incantat din nou cu preparatele aburinde, iar exercitiul demonstrativ de drill-team a provocat ropote de aplauze.

Vineri, 25 octombrie, ora 11.00, va avea loc ceremonia militară de sărbătorire a Zilei Armatei României în garnizoana Focşani. Festivitatea se va desfăşura la Mausoleul Sud Focşani.
Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Această zi marchează data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine. Deşi acest teritoriu fusese preluat iniţial de administraţia sovietică, fiind retrocedat României pe 9 martie 1945, în ziua de 25 octombrie 1944, Armata Română a trăit un moment înălţător, prin atingerea hotarului firesc al patriei sale.
„La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena, aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi(…) Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump(…), eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării.” a consemnat Generalul Gheorghe Avramescu, comandantului Armatei a 4a, în Ordinul de Zi nr. 104 din 25 octombrie 1944.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.