Muzeul în aer liber Bokrijk

Domeniul provincial Bokrijk, situat în comuna belgiană Genk, este cunoscut în special pentru muzeul în aer liber, cel mai mare din Europa. Fosta proprietate de Herckenrode este amenajată în jurul unui castel din secolul al XIX-lea, acoperă 550 de hectare, inclusiv 150 de ha de pădure şi 40 de ha de iazuri. Iniţial fostul guvernator al provinciei Limbourg, Louis Roppe, a împiedicat dispariţia clădirilor locale cu valoare culturală şi istorică şi le-a transferat pe domeniul Bokrijk, formând astfel un muzeu al satului, compus astăzi din trei localităţi, Hesbaye, Campine şi Flandra orientală şi occidentală, iar în timp şi-au găsit locul aici clădiri destinate distrugerii şi din alte provincii, fiecare cu propria sa personalitate. Cele mai importante contrucţii (o moară de vânt, o biserică,un hambar, o fermă, o şcoală, conace şi locuinţe ale ţăranilor) datează din secolul al XIX-lea şi îşi continuă existenţa aici.

Oază de verdeaţă şi linişte
Tot în Bokrijk găsim şi cel mai mare loc de joacă gratuit din Belgia, amenajat cu leagăne, tobogane, piste de ciclism şi promenadă precum şi un sat al copiilor cu ponei şi maşinuţe. Parcul de distracţii Bokrijk pune la dispoziţie două terenuri de paint-ball, un teren de golf, un perete pentru alpinism şi multe alte activităţi de stimulare a adrenalinei în condiţii de siguranţă şi cu asistenţă profesională. Grădina, o oază de verdeaţă şi linişte de 250 de ha, este aidoma unui festival al aromelor şi culorilor cu lacuri, zone de relaxare amenajate cu pergole şi flori utilizate în fabricarea parfumurilor.

Momente unice şi distractive
Este mai mult decât evident că la Bokrijk se poate explora trecutul într-un mod distractiv şi interesant. Tinerii vor descoperi felul în care au trăit strămoşii lor, unde au trăit, ceea ce au făcut, cum s-au deplasat, ce animale aveau în preajmă. Graţie jocurilor oferite de muzeu, tururilor ghidate şi animate, exponatelor interactive şi poveştilor, elevii învaţă istoria din plăcere. Bokrijk are toate ingredientele necesare pentru a atrage copiii şi adolescenţii. Aceştia sunt captivaţi de poveştile naratorilor, poveştile actorilor, lucrul manual din atelierul de ceramică şi joaca din parcul de distracţie.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.