Neaţă spune că interesele ţăranilor nu sunt apărate

“În calitate de om care a lucrat de o viată în agricultură nu pot să privesc cu detasare cum Guvernul USL loveste în producătorii autohtoni si promovează interesele intermediarilor de cereale.
Eliminarea certificatelor de depozit, acordate pe vremea guvernării PDL, în baza cărora agricultorii obtineau credite bancare, pentru lucrări si imputuri , fără a fi obligati să-si vândă productia la preturi de nimic, este una dintre cele mai mari mârsăvii pusă la cale de Victor Ponta si de guvernul pe care îl conduce, împotriva propriilor cetăteni.
Practic, această aliantă a coruptilor si incompetentilor, care se numeste USL, sacrifică agricultura românească, abandonând-o pe mâna samsarilor de cereale, aceste căpuse care se îmbogătesc pe spatele tăranului român si a muncii sale.
Declaratiile sarcastice ale premierului Ponta care, în loc să ofere solutii, preferă un atac la adresa presedintelui Traian Băsescu cel ce a semnalat problema, ne face să credem că există interese politice în această afacere.
Este inadmisibil ca într-o tară precum România, fostul grânar al Europei, în care agricultura poate fi un factor decisiv de dezvoltare, Guvernul să fie cel ce pune umărul la distrugerea ei, în loc s-o sustină si s-o promoveze.
De neînteles este si lipsa de implicare a Parlamentului precum si a deputatului Nini Săpunaru, presedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputatilor. Vacanta parlamentară nu-i justifică tăcerea deoarece el a fost votat ca să rezolve problemele oamenilor, în cazul acesta, ale agricultorilor.
Personal, în calitate de presedinte al PDL Vrancea, solicit tuturor parlamentarilor locali, inclusiv PDL, să renunte la vacantă, să analizeze ituatia, să se întâlnească cu cetătenii si să initieze propuneri legislative pentru remedierea situatiei.
Domnilor parlamentari, problemele agriculturii nu asteaptă până vă întoarceti dumneavoastră din concediu!”, afirmă Cosstică Neaţă, presedintele organizatiei PDL Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.