Nu este păcăleală! De la 1 aprilie încă 9 autobuze electrice în Focșani!

* Încă 9 autobuze electrice noi vor începe să circule, de la 1 aprilie, pe traseele de transport public din Municipiul Focșani * Cele 9 autobuze electrice Karsan e-Atak se adaugă celorlalte 7 autobuze electrice Karsan e-Jest care sunt deja folosite de Societatea de Transport Public Focșani din luna decembrie 2022 *

Autobuzele Karsan e-Atak vor fi folosite doar pe traseele din interiorul Municipiului Focșani, respectiv pe următoarele trasee: 

Traseul 1: Gară – Golești; 

Traseul 2: Gară – Mândrești; 

Traseul 3: Gară – Laminorul; 

Traseul 4: Autogară – Laminorul; 

Traseul 7: Gară – Carrefour; 

Traseul 9: Laminorul – Carrefour; 

Traseul 12: Crâng Petrești – Laminorul; 

Traseul 14: Autogară – str. Oituz. 

Autobuzele electrice au fost achiziționate în cadrul proiectului european ”Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani” prin care primăria și-a propus reducerea poluării în oraș, dar și asigurarea unor servicii de transport în comun de calitate.

Proiectul, implementat cu fonduri europene, are o valoare de peste 38,4 milioane lei și presupune achiziționarea unui număr de 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m și 7 autobuze electrice de 6 m, realizarea a 16 stații de încărcare lentă, precum și 5 stații de încărcare rapidă și realizarea unui sistem de ticketing și informare a călătorilor.

Autobuzele electrice folosite deja pe trasee au, în medie, o autonomie de 170 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing și sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă. Autobuzele au podea joasă pentru a permite accesul ușor pentru bătrânii sau părinții cu cărucior.

Autobuzele electrice sunt echipate cu motoare electrice și baterii BMW. În paralel, Societatea de Transport Public Focșani derulează o investiție pentru amplasarea de panouri fotovoltaice prin care va asigura un sfert din energia electrică necesară încărcării autobuzelor electrice. 

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.