Peste 1.500 de profesori vrânceni la protestul din Piața Unirii! Ghinion!

* Profesorii vrânceni au ocupat astăzi Piața Unirii din Focșani la pichetarea organizată de SLI Vrancea în cadrul grevei generale declanșate în 22 mai * Protestatarii au fost primiți la discuții de către prefectul Nicușor HALICI * Este de așteptat ca mulți profesori din Vrancea să participe la marșul de protest anunțat pentru marți la București * Manifestanții au în plan să treacă și pe la Palatul Cotroceni. Ghinion! *

Participanții la protestul de astăzi din Piața Unirii au intrat deja în a doua săptămână de grevă și sunt deciși să lupte până când Guvernul le va oferi ceea ce ei consideră că merită: salarii mai mari și condiții de a profesa mai bune. Demersul lor s-a desfășurat între orele 11.00-13.00 iar cei mai mulți dintre ei sunt deciși să participe și la marșul de protest de mâine ce va avea loc la București.

„E vital ca profesorii să nu renunțe la grevă.
Fiindcă dacă vor pierde acum vor pierde pentru totdeauna. Iar disprețul establishmentului politic pentru ei, până acum oarecum camuflat, va fi de acum înainte la vedere & imposibil de suportat.
În consecință statutul lor în clasă, oricum fragilizat, va fi pulverizat de-a binelea. Toată lumea va vedea în profesor cel mai disprețuit mod de existență profesională.
Și, dincolo de toate astea, profesorii nu trebuie să renunțe fiindcă lupta lor e justă. România nu are absolut nici o șansă să ajungă o țară respectabilă fără profesori respectați.
Sunt sigur că profesorii știu asta. Sunt sigur că și părinții & elevii știu. Mai trebuie s-o știe și guvernul.
Și o va ști. Încă o săptămână de grevă – și sunt absolut convins că politicienii vor învăța în sfârșit să respecte profesorii.
Iar dacă n-o vor face, tot dezastrul & toate consecințele vor fi vina politicienilor – și nu a profesorilor. Sunt sigur că, de asemenea, părinții & elevii știu și asta.
Nu cedați. Suntem alături de voi“, este mesajul postat pe facebook de scriitorul Radu VANCU.

* Protestatarii și-au prezentat revendicările prefectului HALICI *
„Am discutat azi cu reprezentantii FSLI Vrancea, în calitate de reprezentant al Guvernului in teritoriu, după ce, anterior, în luna aprilie, am transmis către Guvern, memorandumul prin care dascălii își exprimau nemulțumirile.
Port un respect deosebit celor care se ocupă de educație și sunt convins că, printr-un dialog constructiv între toți cei implicați, se vor găsi soluții pentru ca personalul didactic, auxiliar si nedidactic să fie retribuit în mod corespunzător, iar la nivelul Executivului sunt mai multe variante de lucru.
Pot să vă spun că deschidere din partea Guvernului există. Tocmai de aceea, am tras, la nivel politic, un semnal foarte clar. Am oprit orice negociere, orice preluare de mandat politic, pentru a găsi soluţii şi pentru a rezolva cea mai mare parte a doleanţelor dumneavoastră. Prioritară acum este găsirea unei soluții optime pentru rezolvarea situației care afectează atât cadrele didactice, dar şi elevii care nu se pot înscrie și nu își pot susține examenele“, a declarat prefectul județului Vrancea Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.