Politicienii vrânceni: Vot nedrept! România merită în SCHENGEN!

*Politicienii din Vrancea condamnă votul negativ al Austriei și Olandei în ceea ce privește aderarea României la spațiul SCHENGEN * Primarul mun. Focșani Cristi MISĂILĂ – PSD, consideră că dreapta europeană trebuie să-și asume situația creată * Președintele PNL Vrancea – Cătălin TOMA: „România trebuie să fie nu doar membru UE și NATO, ci și parte a zonei libere“ *

„În urmă cu puțin timp, Austria și Olanda au otat împotriva aderării României la spațiul Schengen, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Votul este unul profund nedrept, România îndeplinind toate criteriile de aderare. A te opune unei țări care a avut și are un rol extrem de important în zona de sud-est a Europei, lucru demonstrat de-a lungul istoriei, reprezintă o chestiune care nu ține de diplomație și nici de realism, ci de rea voință.

Votul negativ primit astăzi nu va opri diplomația românească să intensifice pe toate căile demersurile privind primirea țării noastre în Schengen. România trebuie să fie nu doar membru UE și NATO, ci și parte a ”zonei libere”, astfel încât cetățenii săi să se bucure de toate privilegiile ce decurg din acest lucru!“, afirmă președintele PNL Vrancea, Cătălin TOMA.

„Prin votul împotriva aderării României la spațiul Schengen, Austria a demonstrat, fără echivoc, că s-a decuplat de Europa! Am convingerea că Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV.

România trebuie să meargă mai departe și să se susțină cauza în Consiliul European de săptămâna viitoare, mai ales că o majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen!

Din păcate, dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană și cu interesele legitime ale cetățenilor ei! Astăzi, unitatea și stabilitatea europeană au primit o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni!

Consider că dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.