Prefectul HALICI: „Cinstim eroii de ieri, de azi și de mâine!“

„Cu adâncă prețuire și deosebit respect, aniversăm astăzi 𝟏𝟖𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐧𝐟𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐥𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, o armă care a jucat un rol crucial în apărarea și în istoria țării noastre. Să privim înapoi în timp și să reflectăm asupra realizărilor și sacrificiilor făcute de bravii artileriști români.
💯 La 10 noiembrie 1843, prin Porunca Domnească nr.198, s-a legiferat înființarea primei baterii de artilerie a Țării Românești. A fost momentul care a marcat începutul unei tradiții de excelență în serviciul militar. De atunci, artileria noastră a fost mereu la datorie, contribuind la apărarea țării și la menținerea păcii.
👉🏻 Artileria Română a luptat în numeroase conflicte, inclusiv în Războiul de Independență împotriva Imperiului Otoman, în cel de-al Doilea Război Balcanic împotriva Bulgariei și în Primul Război Mondial împotriva Puterilor Centrale. Bătăliile decisive de la Mărăști și Mărășești au demonstrat curajul și abilitățile artileriștilor români, alături de ceilalți camarazi de arme care au reușit să oprească ofensiva germană.
📍 În cel de-al Doilea Război Mondial, forțele române au sprijinit Puterile Axei, luptând împotriva Uniunii Sovietice pe Frontul de Est. Ulterior, sub controlul Uniunii Sovietice, am continuat să ne angajăm în luptă împotriva Germaniei.
💯 Astăzi, Artileria Română este o forță modernă, echipată cu tehnologie avansată și pregătită să facă față provocărilor secolului XXI. Suntem mândri de această moștenire și ducem tradiția mai departe cu cinste și cu speranța că nu va mai fi nevoie ca România să fie angrenată vreodată în vreun conflict real.
✅ În această zi aniversară, să ne amintim de cei care au servit cu onoare și să ne angajăm să continuăm să susținem și să dezvoltăm Artileria Română. Să fim recunoscători pentru contribuția lor la siguranța și suveranitatea țării noastre.
🤝 𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐥𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆!“, a fost discursul Prefectului Nicușor HALICI la festivitatea organizată cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înființarea Artileriei Române.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.