Sprijin pentru cuziștii de la AI CITIZENS și de la CJ Vrancea!

* Consilierii județeni au decis astăzi să ofere sprijin financiar echipei de robotică AI CITIZENS de la Colegiul Național Al. I. CUZA Focșani * În urma centralizării punctajelor competiției FIRST TECH CHALLENGE, echipa AI CITIZENS se află pe primul loc în lume! *

Membrii echipei de robotică AI CITIZENS din carul Colegiului Național Al.I. CUZA și prof. Tiberiu OPREA, memtorul lor, au fost invitați astăzi la ședința ordinară a Consiliului Județean Vrancea. La inițiativa tuturor consilierilor județeni, Consiliul Județean Vrancea a alocat suma de 70.140 lei (net) necesară pentru participarea elevilor focșăneni la această competiție mondială, la Houston, în care sunt înscrise 243 de echipe din toată lumea. Vicepreședintele Ionel Cel-Mare i-a felicitat pe membrii echipei de robotică „AI Citizens“ și le-a urat mult succes: „Vă felicit în numele tuturor consilierilor județeni și a tuturor vrâncenilor. Deși ați spus că nu vreți să fiți vedete, deja sunteți pentru noi. Vă așteptăm cu rezultate remarcabile și de la campionatul mondial!“. Și vicepreședintele Marian Oprișan, precum și consilierii județeni Adrian Crețu și Gabriela Marchitan, inspector școlar general al județului Vrancea, i-au felicitat și i-au încurajat pe membrii echipei de robotică care au pus județul Vrancea pe harta lumii.

„Simțim o emoție foarte puternică pentru că comunitatea s-a mobilizat foarte tare, în timp foarte scurt. La 4 zile avem promisiunea că toate costurile deplasării vor fi rezolvate. Acest rezultat este rodul a 5 ani de muncă. Am început de la zero, de la șuruburi și fiare din care nu înțelegeam nimic. La 5 ani după înființare plecăm spre SUA unde vom concura cu 243 de echipe din întreaga lume“, a afirmat prof. Tiberiu OPREA, unul dintre mentorii echipei.

„În spatele acestei performanței avem multă inteligență, pasiune și creativitate din partea copiilor. Ceea ce face domnul profesor Oprea este voluntariat poate se va auzi undeva. Este un profesor dedicat și pasionat care a obținut rezultate bune în concursurile de matematică. Acum domnul profesor s-a reinventat și a ținut pasul cu elevii ce formează echipa de robotică și cu ce este nou. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut“, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Vrancea, Dana MARCHITAN.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.