Primăria Municipiului Focșani onorează tradițiile glorioase ale unităților militare din orașul Unirii

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a participat, astăzi, 12 aprilie 2024, la simpozionul de istorie cu tema „Divizia 6 Infanterie Focșani în făurirea și apărarea României Mari”. Unitate emblematică a Armatei Române, Divizia 6 Infanterie Focșani s-a acoperit de glorie în campaniile la care a participat, de la Războiul pentru Independență la Al Doilea Război Mondial.
Cei care au luptat în cadrul Diviziei 6 au fost oameni valoroși a căror jertfă a construit România de astăzi. Momentele de glorie ale acestei divizii precum și comandanții acesteia se regăsesc în expoziția foto-documentară realizată cu sprijinul Muzeului Militar Național care a fost inaugurată tot astăzi, la Primăria Municipiului Focșani.
Sediul Diviziei 6 Infanterie, fostul Comisariat, cum îl cunosc focșănenii, este o clădire monumentală care va fi pusă în valoare în cadrul unui proiect de reabilitare și modernizare. Primarul Cristi Valentin Misăilă l-a felicitat pe domnul colonel Neculai Șerban, comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I” pentru proiectul care îi va readuce clădirii strălucirea de altădată.
„Pentru mine, este o onoare să fie Primarul unei localități în care istoria militară este atât de bine reprezentată și iată că, de o bună perioadă de timp, Focșaniul a dat și Ministrul Apărării în persoana domnului senator Angel Tîlvăr. Îl felicit pe domnul comandor Jănel Tănase, Președintele Asociației „Mărăști 1917 – Mareșalul Averescu” pentru că a avut inițiativa organizării simpozionul de istorie cu tema „Divizia 6 Infanterie Focșani în făurirea și apărarea României Mari” la Primăria Municipiului Focșani în această perioadă. Le mulțumim pentru implicare cadrelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale, cercetătorilor de la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, comandanților unităților militare focșănene, generalul Daniel Condruz de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” și colonelul Ștefan-Claudiu Topor de la Brigada 8 ROT „Alexandru Ioan Cuza”, a transmis Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.