Profesorul Cristian PÎRVULESCU a participat la Zilele Colegiului Al. I. CUZA!

* Decanul Facultății de Științe Politice a SNSPA, profesorul universitar Cristian PîRVULESCU și lector universitar la SNSPA, Facultatea de Știinte politice, Măriuca Oana CONSTANTIN au fost invitații de onoare care au participat la evenimentele derulate cu ocazia zilelor Colegiului Național Al. I. CUZA din Focșani *

Vineri, 20 ianuarie și sâmbătă, 21 ianuarie, 2023 Colegiul Național “Al. I. Cuza” Focșani aniversează 134 de ani de la înființare. Invitații de onoare sunt Cristian PÎRVULESCU, decan al Facultății de Științe Politice la SNSPA și Măriuca Oana CONSTANTIN, fostă elevă a CNAIC și lector universitar la Facultatea de Științe Politice din SNSPA. Cei doi care au susținut, pentru elevii și profesorii școlii, o conferință cu tema ”Valori și educație în Uniunea Europeană”.

Prima activitate dedicată Zilelor Colegiului a avut loc vineri la Ateneul ”Mr.Gh.Pastia” sub forma unui concert festiv: Corul Pastorala în dialog muzical cu elevii talentați ai colegiului. După mesajul de deschidere al directoarei Andreea Raluca SĂNDULESCU elevii s-au putut bucura de Concertul Corului de Cameră PASTORALA, dirijor Dumitru SĂNDULACHI, intitulat ”Cântecele Unirii”, completat de prezența pe scenă a tinerelor talente, elevi ai Colegiului Național Al. I. CUZA Focșani, într-o atmosferă de sărbătoare prilejuită și de Ziua Unirii și de cea a Colegiului.

Activitățile au continuat sâmbătă când elevii CNAIC au participat la activăți diverse de la debate, întâlniri virtuale cu foști elevi, activități interactive la clubul de robotică, atelier de lectură, atelier de cusături și până la concursuri de matematică, competiție de streetball sau concurs de cultură și civilizație românească. Expozițiile de fotografie si de documente de arhivă dar și cabina foto pentru imortalizarea celor mai frumoase momente, întregesc seria de activități menite să marcheze Zilele Colegiului Național “Al. I. CUZA”

* Meci de debate arbitrat de către decanul SNSPA *

Cu prilejul Zilelor Colegiului Național “Al. I. Cuza” Focșani a avut loc în biblioteca liceului un meci de debate, organizat de clubul de debate, coordonatori: prof. Livia Silvia MARCU și prof. Gabriela OBODARIU, cu moțiunea: Acest Parlament crede că Parlamentul european ar trebui să fie egal cu parlamentele naționale, meci la care au participat ca invitați și Ambasadorii Juniori in proiectul EPAS, Școli ambasador ale Parlamentului European. Din juriu au făcut parte: profesoara Livia Silvia MARCU, profesor Cristian PÎRVULESCU, decan al Facultății de Științe Politice a SNSPA și profesoara Sorina MILEA.

Cele două echipe implicate în dezbtere au fost formate din:

GUVERN: Mihaela Hînguleșteanu, Alessia Dima – Ambasador Junior EPAS, și Ioana Hondru

OPOZIȚIE: Ioana Damian, totodată și Ambasador Junior EEPAS, Mara Enache și Irina Blăgan

Confruntarea argumentelor celor două echipe a înclinat balanța spre echipa mai experimentată a Opozitiei, deși juriul a apreciat și documentarea serioasă pe argumentele Guvernului. Profesorii Cristian PÎRVULESCU și Livia Silvia MARCU au argumentat în final decizia și au punctat și elemente utile ce ar fi putut servi drept dovezi și exemple în dezbatere.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.