Proiect pentru două autogări la Focșani!!!

* Astăzi, la Primăria Municipiului Focșani, a avut loc prima prezentare a proiectelor celor două noi autogări ale Municipiului Focșani și ale străpungerilor str. Militari – str. Anghel Saligny și str. Cuza Vodă – E85 * Cele două autogări vor avea și zone Park&Ride, cu parcări supraterane * În funcție de durata procedurilor de achiziție publică, lucrările efective pentru realizarea acestor investiții vor fi demarate în cursul anului viitor *

Investițiile vor fi realizate prin proiectul „Optimizarea coridorului Nord-Sud prin realizarea rețelei de terminale intermodale, creșterea accesibilității rețelei de transport”, care urmează să fie depus pentru obținerea unei finanțări europene.

Cele două străpungeri, str. Militari – str. Anghel Saligny și str. Cuza Vodă – E85, au fost gândite pentru a descongestiona traficul existent pe străzile din Focșani. Noile artere rutiere vor avea două benzi pentru circulația autovehiculelor, o bandă specială pentru transportul în comun, piste de bicicletă și trotuare pe ambele sensuri. De asemenea, va fi rezervată o zonă de restricții tehnice, pe ambele sensuri, pentru rețelele de utilități.

Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a solicitat proiectanților să găsească variantele optime pentru utilități, respectiv apă, canalizare, energie electrică și gaze pentru cele două străpungeri astfel încât această infrastructură să permită dezvoltarea Municipiului Focșani în următorii ani.

”La străpungerea de la Anghel Saligny avem deja un PUZ pentru cartier rezidențial și se pregătește încă o investiție imobiliară pe fostul teren de la Mopaf”, a explicat Primarul Municipiului Focșani. Proiectul „Optimizarea coridorului Nord-Sud prin realizarea rețelei de terminale intermodale, creșterea accesibilității rețelei de transport” prevede și realizarea a două autogări. În zona de nord, actuala Autogară va fi reabilitată și modernizată, iar în zona de sud va fi realizat un terminal intermodal, pentru a prelua călătorii care vin din această zonă a județului.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.