Proiect pentru realizarea rețelelor de apă/canal din Cartier Livadă!

Primăria Municipiului Focşani doreşte să extindă rețelele de apă/canal şi cele de preluare a apelor pluviale în cartierele rezidențiale din nordul Municipiului Focșani, la fosta livadă.

În cadrul ultimei şedințe a Consiliului Local Focşani, a fost votat un proiect de hotărâre prin care a fost aprobat proiectul tehnic al viitoarei investiții care va fi depus pentru finanțare la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. “Este o zi importantă pentru faptul că Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a emis acest ordin, nr 475/2024, prin care dă posibilitatea UAT-urilor, în speță municipiilor cu un număr mai mare de 10.000 de locuitori, să acceseze o sumă nerambursabilă de maxim 30 milioane lei cu TVA pentru a extinde anumite rețele de apă, canalizare menajeră și pluvială. Pentru noi este oportun să aplicăm, mai ales că Municipiul Focșaniul se extinde în partea de nord și au aparut cartiere noi, care nu au fost din păcate dotate și mobilate cu toate utilitățile de către dezvoltatori. Dacă reușim să accesăm această finanțare vom reuşi să aducem canalizarea în Cartierul Livadă într-un timp record”, a declarat, în şedința Consiliului Local Focşani, inițiatorul proiectului, Primarul Cristi Valentin Misăilă.
Proiectul prevede realizarea unei rețele principale de apă potabilă/canalizare care să deservească locuințele existente în Cartierul Livadă dar şi viitoarele locuințe pentru care s-au aprobat deja PUZ-uri.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.