Reabilitare termică în Focșani!

* Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a semnat, astăzi, 16 aprilie 2024, contractul de proiectare și execuție pentru proiectul european „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa a III-a” *

Acest proiect reprezintă etapa a treia a unei investiții de amploare în sistemul de termoficare urbană din Municipiul Focșani prin care primăria dorește să crească eficiența energetică și să se conformeze obligațiilor din Uniunea Europeană referitoare la reducerea emisiilor de poluanți în aer. Creșterea eficienței energetice înseamnă o reducere a pierderilor de la nivelul rețelelor de termoficare și, în final, o creștere a calității serviciului public de alimentare cu energie termică, la tarife suportabile pentru cetățenii Municipiului Focșani. Prin acest proiect vor fi reduse pierderile de energie termică în rețelele termice cu 5.951 Gcal/an iar consumul de combustibil, gaze naturale, se va reduce cu 779.261 mc/an. Nu în ultimul rând, va fi redusă cantitatea de CO2 evacuată cu 1.536 t/an.
Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului :
– 7,27 km conducte de reţea termică primară reabilitată
– 6 puncte termice reabilitate (PT 19, PT 29, PT 45, PT 47, PT 48 şi PT 57);
– 26,85 km conducte de reţea termică secundară reabilitată aferentă punctelor termice menționate.
Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 64.462.300 lei. Contractul are o durată de 20 luni din care 2 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.