S-a încheiat Vin’ La Teatru, festivalul de teatru de bunăvoie

În perioada 18-21 iulie a avut loc prima ediție a Festivalului Vin’ La Teatru, singurul festival de teatru profesionist și independent, organizat în totalitate pe bază de voluntariat.
Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” a găzduit în aceste patru zile opt spectacole, producții ale UNATC „I.L. Caragiale”, Backstage Boys și Teatrul Independenților Profesioniști. Cei 45 de artiști invitați au prezentat locuitorilor municipiului Focșani spectacole foarte diferite, de la teatru-dans la docu-dramă, de la piese consacrate la texte scrise chiar de ei. Mai mult de 2800 de spectatori au luat parte, fără grija biletelor, la 15 ore de teatru de calitate, sala devenind în fiecare seară neîncăpătoare. Publicul, de toate vârstele și din toate categoriile sociale, a primit călduros fiecare spectacol, demonstrând faptul că acest eveniment a venit în întâmpinarea unei nevoi care există în comunitate.
Asemenea spectacolelor, cele trei ateliere organizate în cadrul festivalului (Atelierul de Expresivitate Corporală, Atelierul de Improvizație și Atelierul Con-Text), au avut mai mulți participanți decât era așteptat. Mai mult de 60 de oameni de vârste și cu ocupații diferite au venit pe parcursul a trei zile la Colegiul Național „Unirea”, pentru a se dezvolta personal folosind mijloace teatrale.
“Prima edție a Festivalului Vin’ La Teatru a depășit așteptările organizatorilor, iar pentru aceasta trebuie să mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri: Comcereal S.A. Vrancea, Restaurant Pacific, Hotel Pandora Sport, Acomar Impex, S.C. Avicola S.A., Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, Colegiul Național „Unirea”, Asociația Uniriștii, UNATC „I.L. Caragiale”, Loni’s Workshop, domnul Iulian Găman, Crama Gîrboiu.Echipa Festivalului Vin’ La Teatru vă mulţumeşte pentru susţinere”, a declarat Mihai Cojocaru, directorul festivalului.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani și al Consiliului Municipal Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.