Schimbare de comandant la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani!

* Vineri, 24.11.2023, în baza ordinului Ministrului Apărării Naționale, colonel medic Cautiș Claudiu Constantin a preluat atribuțiile funcției de comandant (Director general) al spitalului de la colonel Popoiu Marius Maricel, în prezența reprezentantului Direcției Medicale, colonel Mițaru Adi-Iulian *

Colonel medic Cautiș Claudiu Constantin este născut la data de 20.06.1974 în Onești, județul Bacău. A îndeplinit funcția de Șef oficiu coordonare asistență medicală și implementare politici de sănătate în cadrul Direcției Medicale a M.Ap.N. Între anii 2000 și 2019 a ocupat mai multe funcții de medic șef la: Batalionul 43 Transport, Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată și Centrul 83 Mentenanță „„EST”. În perioada ianuarie 2020 – octombrie 2021 a îndeplinit funcția de director medical la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași.
A absolvit Liceul de matematică fizică „George Bacovia” din Bacău în anul 1992 și Institutul Medico Militar în anul 1998. Ulterior, a absolvit multe alte forme de studii printre care Facultatea de psihologie și științele educației în anul 2007, Cursul pentru medici șefi de unitate în anul 2008, Cursul postuniversitar de conducere a serviciilor de sănătate în 2016 și deține Atestat de studii complementare în asistență medicală de urgență prespitalicească din anul 2015.
A participat în calitate de medic în două misiuni în Teatrul de Operații Afganistan, în cadrul Companiei St. Maj. SEEBRIG – ISAF, în anul 2006 și în cadrul Batalionului de infanterie destinat protecției forței în Baza Aeriană Kandahar, în anul 2016.
De-a lungul carierei, colonel medic Cautiș Claudiu Constantin a primit distincțiile: Medalia NATO 5, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate, Veteran din teatrele de operații, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.
„Am onoarea să manageriez un spital militar cu o istorie remarcabilă. Primul obiectiv este serviciul medical de înaltă calitate la care să aibă acces facil pacienții cărora ne adresăm. Promisiunile acestei instituții încep să se vadă în partea reabilitată. Ne vom concentra efortul pentru a finaliza programul de reabilitare și consolidare și pentru a aduce cât mai multe mulțumiri în rândul pacienților.”a afirmat colonel medic Claudiu Cautiș, la numirea în funcție.
Colonel Maricel – Marius Popoiu a mulțumit personalului pentru implicarea și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile funcționale. „Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” este o parte din viața mea unde mi-am desăvârșit abilitățile de manager alături de oameni minunați. Știu că acest spital are puterea să fie unul dintre cele mai bune. Vă mulțumesc!”

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.