Școala verde pentru elevi din Vulturu s-a desfășurat la Focșani

* Primăria Municipiului Focșani, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, a organizat astăzi, 25 aprilie, un tur ghidat pentru 34 de elevi și 4 profesori de la Școală Gimnazială Vulturu, eveniment în cadrul Programului Național “Școala Verde” *

Scopul turului ghidat a fost de a prezenta istoria locală a Municipiului Focșani precum și tradițiile conservate atât de frumos. Elevii din Vulturu au avut prilejul să viziteze Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” și Expoziția foto-documentară Dinu Lipatti. Tot la Ateneu, copii au descoperit Orașul Unirii prin intermediul proiecției filmului “Redescoperă România, Descoperă Focșaniul”.

Turul ghidat a continuat cu prezentarea Complexului arhitectural din Piața Unirii și a Piațetei Balada, unde elevii au admirat panourile cu imaginile din Focșaniul Vechi, realizate după fotografii din colecția Petru Mincu. Ulterior, elevii de la Școala Gimnazială Vulturu au vizitat expoziția cu animale vii și au aflat curiozități despre păsările și animalele naturalizate, la Secția de Științe ale Naturii din cadrul Muzeului Vrancei. La finalul turului, elevii au mers în Parcul “Nicolae Bălcescu”, unde atracția principală a fost locul de joacă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.