Seară eminesciană de Ziua Culturii Naționale la Teatrul Municipal „Mr. Gh. PASTIA”

* Luni, 15 ianuarie 2024, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani primăria municipiului Focșani organizează Ziua Culturii Naționale *

Cu prilejul împlinirii a 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale va avea loc o seară de poezie și de muzică românească. Evenimentul organizat de instituțiile de cultură din Municipiul Focșani va începe de la 19.00. Vor urca pe scena Teatrului Municipal doamna Maria Murgoci și artiștii Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” care au pregătit un moment dedicat tradițiilor românești.
Ne vom întâlni cu lirica eminesciană prin intermediul actorilor focșăneni Paula Grosu, Roxana Lupu, Cristina Cristian Vrabie, Adrian Damian. Pe scenă vor fi prezenți invitații speciali de la Cvintetul „Consonanțe” dar și Diana Saragea, Loredana Bălășoiu, Ramona Racu, poetul Adrian Matei. Gazda evenimentului va fi actorul Sorin Francu.În opinia municipalității ziua în care îl celebrăm pe Mihai Eminescu, „omul deplin al culturii românești”, reprezintă și o zi de reflecție asupra culturii române, a proiectelor culturale din Focșani.
Accesul la eveniment este gratuit!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.