Veteran de război în vârstă de 100 de ani, onorat de militari!

* În data 13 decembrie 2022, maiorul (rtg.) Anastasiu Ștefan, veteran de război, ajuns de curând la venerabila vârstă de 100 de ani, în semn de înaltă cinstire și recunoștință pentru faptele de eroism săvârșite pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial a fost înaintat, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul primăriei Vidra, la gradul onorific de locotenent-colonel *

Demersurile comune pentru înaintarea în grad a bravului veteran de război au fost întreprinse la inițiativa Garnizoanei Focșani, ale Centrului Militar Zonal Vrancea „Carol I” și ale Asociației Naționale a Veteranilor de Război filiala Vrancea, însemnele onorifice de grad împreună cu drapelul României fiind acordate de către colonelul Neculai Șerban, comandantul Centrulului Militar Zonal Vrancea „Carol I”.

La activitate au participat reprezentanți ai Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”, Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și ai autorităților publice locale ale comunei Vidra.

Distinsul veteran s-a născut în satul Irești, comuna Vidra, județul Vrancea, în data 05 noiembrie 1922. A fost încorporat pe data de 30 aprilie 1943 la Centrul Militar de recrutare Focșani. Începând cu aceiași dată a fost încadrat telefonist la Regimentul 24 Artilerie, unde se va instrui până la data de 01 septembrie 1943, dată la care este trimis pe front. Luptă pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial în perioada 01 septembrie 1943 până la data de 20 aprilie 1945 cu Regimentul 24 Artilerie, când este lăsat la vatră. Este decorat cu medalia „Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945”.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.