Veteran de război vrâncean sărbătorit la împlinirea a 100 de ani!

* Cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 100 de ani, veteranul de război, locotenentul colonel (rtg.) MARIN ION din comuna Tătăranu a fost sărbătorit de militarii garnizoanei Focșani, de familie și de cei dragi * Evenimentul a fost organizat în data de 23.11.2023 de către garnizoana Focșani cu sprijinul Primăriei Tătăranu, a Asociației ,,Cultul Eroilor” filiala Vrancea și Asociației ,,Fiii comunei Obilești” *

Comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, colonel Șerban Neculai, împreună cu reprezentatul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, lt.col. Danțiș Ionuț și cu reprezentantul Brigăzii 282 Blindată ,,Unirea Principatelor”, lt.col. Zemțev Mircea au transmis mulțumirile militarilor din garnizoana Focșani, pentru eroismul și sacrificiul de care au dat dovadă pe timpul celei de-a doua conflagrație mondială.
Veteranul de război MARIN ION s-a născut la data de 23.11.1923, în satul Tătăranu, comuna Mărtinești, județul Vrancea. A luptat pe fronturile celui De-al Doilea Război Mondial în perioada 20.05.1944 – 01.05.1946 cu Regimentul 21 Infanterie, fiind încadrat pe funcția de pușcaș. Pe timpul ducerii luptelor, în octombrie 1944, cade prizonier și este internat într-un lagăr din Austria, de unde este eliberat în octombrie 1945, la șase luni de la terminarea războiului. În anul 1998 a fost decorat cu MEDALIA ,,CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL 1941-1945,, conform Decretului nr. 137/27.04.1998. Este cetățean de onoare al comunei Tătăranu și din anul 1991este membru al Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Județului Vrancea.
Anul trecut, cu ocazia Zilei naționale a României, la inițiativa comandantului Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I” , în semn de respect și prețuire pentru eroismul dovedit pe timpul celui De-al Doilea Război Mondial, veteranul de război sărbătorit astăzi, a fost înaintat în gradul onorific de locotenent colonel de către ministrul apărării naționale.
Ceremonialul ne-a oferit emoționantul prilej de a rememora câteva dintre faptele de eroism ale veteranilor de război, dovada supremei dăruiri cu care au slujit țara sub Drapel și jurământ pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie, comandantul Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, i-a adresat în numele militarilor centrului militar, urări de sănătate, viață lungă, bucurii și l-a felicitat pentru curajul și bărbăția cu care a înfruntat vremurile dificile ale războiului.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.