Victor Roman (PSD): „Codul Silvic în forma propusă de Parlament protejează interesele României“

Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman salută adoptarea Codul Silvic, în forma propusa de Parlament şi susţine că acesta protejează interesele României, oferind instrumente care să blocheze tăierile abuzive de păduri.

Codul Silvic, în forma propusă de Parlament, protejează interesele României şi oferă instrumente care să blocheze tăierile abuzive de păduri. Cu siguranță, actualul proiect de modificare a Codului Silvic reprezintă un pas înainte pentru protejarea mediului, a vieții și a sănătății fiecărui român. În forma actuală, Codul silvic protejează interesele economice ale României sub foarte multe aspecte, inclusiv prin valorificarea superioară a resursei lemnoase la noi în țară prin realizarea de produse din lemn cu valoare adăugată mare.

Nu trebuie uitat că actuala guvernare a promovat Radarul Pădurilor, ca o măsură pentru a lupta cu fenomenul defrișărilor ilegale. Nu cred că mai este o noutate pentru nimeni că pădurile din România au fost şi încă sunt tăiate abuziv, iar noul Cod Silvic oferă instrumente suplimentare pentru a lupta cu mafia din această zonă. Protejarea pădurilor împotriva defrișărilor abuzive înseamnă protejarea efectivă a cetățenilor României, a sănătății acestora.

Consider că toţi cei care au votat Codul Silvic vor ca industria autohtonă de prelucrare a lemnului să renască sau cel puțin să se revigoreze prin eliminarea monopolului la care s-a ajuns din cauza lipsei de vigilență a clasei politice dar și a societății civile.
Totodată, cei care au votat Codul Silvic au propus limitarea exportului de buştean, fiind obligatorie prelucrarea superioară a minimum 40% din masa lemnoasă ce urmează să fie exploatată în România.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.