Vineri începe Bachus 2011!

* Vineri începe Bachus ce-a de-a 19-a ediție a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” * Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii din Focșani care este, începând de astăzi, redeschisă oficial pentru public *  Măruță, Buzdugan, Ruslana, Răzvan și Dani, Andra sunt doar câteva dintre vedetele care vor fi prezente pe scena festivalului * În prima seara pe scenă vor urca Ruslana – câștigătoarea Eurovision 2004, Andra, Nicolae Furdui-Iancu şi ansamblul “Crai Nou”, trupa Hypnosis iar prezentator va fi Daniel Buzdugan * Pentru programul complet al festivalului BACHUS 2011 vizitați pagina http://www.bachus2011.info/programul-bachus-2011/ * PD-L dezaprobă cheltuielile mari făcute pentru organizarea festivalului * Alin Trășculescu, președintele PD-L Vrancea spune că Oprișan dă oamenilor circ în timp ce Focșaniul nu are apă caldă * PNL s-a abținut de la vot când s-a pus problema suplimentării bugetului Bachus 2011 *

Lista participanților la Bachus 2011 cuprinde, aproximativ 30 de firme din România, Italia, Spania și Grecia la care se mai adaugă încă 26 de producători individuali din Vrancea, cu mențiunea că lista este încă deschisă. „Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Bachus este punctul de întâlnire al companiilor viticole din Vrancea, din ţară şi străinătate, al profesioniştilor din domeniul viticulturii, reprezentanţilor marilor  reţele de hoteluri şi restaurante, al specialiştilor în gastronomie, dar şi al iubitorilor de tradiţii populare, muzica si arta culinara tradiţionala. Vă aştept cu drag să participaţi la Festivalul “Bachus 2011″, a declarat Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. Până pe 2 octombrie când evenimentul va lua sfârșit vor avea loc degustări şi concurs de vinuri, vizite la crame şi întreprinzători privaţi, licitaţie de vinuri vechi, lecţii de gastronomie şi degustare, concursuri pentru tineri şi recitaluri susţinute de artişti consacraţi.

* Festival contestat de politicieni *

Cum era de așteptat Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2011 are parte și de critici, motivul principal fiind suma de aproape 200.000 de euro alocată de Consiliul Județean pentru organizarea evenimentului. Cel mai critic este deputatul PD-L Alin Trășculescu care spune că dă “pîine şi circ” iar focșănenii nu mai au apă caldă de trei luni. „Situația este grea și ar fi trebuit să nu se aloce atâția bani dar numai la noi se poate întâmpla așa ceva. Cum era de așteptat festivalul este „arestat“ de PSD iar în Focșani nu avem apă caldă iar străzile sunt pline de gropi. Să nu uităm că Piața Unirii este un proiect PHARE care nici măcar nu este finalizat și inaugurat. Eu unul nu voi merge la astfel de circ care nu-i deloc ieftin“, a afirmat Alin Trășculescu. Liberalii, colegi de alianță cu PSD nu sunt nici ei prea încântați de ceea ce se întâmplă. La ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Vrancea, grupul consilierilor județeni PNL, prin intermediul lui Eduard Lambrino, a anunțat că se abține de la proiectul de hotărâreprin care se cerea suplimentarea bugetului destinat organizării Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2011. „PNL se abține de la vot din rațiuni economice“, a declarat consilierul PNL Eduard Lambrino.

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2011 este organizat de către Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor, Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Organizaţia Somelirilor din România – 2001, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, Teatrul Municipal ”Gh. Pastia”, Focșani.

* Standuri pentru micii producători *

Federaţia Agricultorilor Fermierul şi Sindicatul Naţional al Agricultorilor, Proprietarilor şi Ţăranilor Propact au primit 10 standuri în care viticultorii afiliați acestor organizații își pot expune produsele. „Participarea la acest eveniment, considerat punctul de întâlnire al companiilor viticole din Vrancea, din ţară şi străinătate, al profesioniştilor din domeniul viticulturii, reprezintă un bun prilej pentru toţi viticultorii vrânceni  de a se cunoaşte, de a-şi împărtăşi experienţele acumulate în timp în procesarea viei şi vinului, cât şi un mod eficient de a expune şi valorifica rodul muncii de peste ani“, a afirmat preşedintele SNAPT Propact, Costel Ichim.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.