După Paște începe Săptămâna Europeană a Vaccinării!

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în colaborare cu medicii de familie, medicii pediatri, medicii școlari, unități școlare, desfășoară pe parcursul lunii aprilie 2023 activități de informare, educare și comunicare în cadrul Campaniei LUNA NAȚIONALĂ DE INFORMARE DESPRE VACCINARE și celebrează SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A VACCINĂRII (SEV) pentru copii în perioada 23 – 29 aprilie 2023.

𝐕𝐚𝐜𝐜𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐞𝐭̦𝐢𝐢. Vaccinul protejează oamenii împotriva bolilor infecțioase grave, care pun viața în pericol, cum ar fi difteria, tetanosul, tusea convulsivă, rujeola, oreionul, rubeola, boala pneumococică invazivă și poliomielita. Astfel, la nivel global, vaccinarea previne apariția a 2,7 milioane de cazuri de rujeolă, 1 milion de cazuri de tuse convulsivă și 2 milioane de cazuri de tetanos neonatal.

„Pentru copilul tău fiecare doză de vaccin contează” – Fiecare doză de vaccin recomandată este importantă pentru a vă proteja copiii de bolile care pot fi prevenite prin vaccin.

„Momentul contează” – Programul național de vaccinare este conceput pentru a proteja copiii atunci când au cea mai mare nevoie. Urmați programul, prindeți din urmă orice doză uitată.

„Comunicarea contează” – Conversațiile deschise despre vaccinare între pacienți și personalul medical creează înțelegere și motivație pentru a urma recomandările și programele de vaccinare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.