16-22 Septembrie – SAPTAMANA MOBILITATII EUROPENE

22 Septembrie – ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ AUTOVEHICULE

În  fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, autorităţile locale sunt încurajate să promoveze alternative la transportul cu maşina personală. , „Moving in the right direction!” fiind sloganul din 2012. Mai puţine maşini, aer mai curat, zgomot redus, un oraş mai sănătos, aceasta este ideea din spatele „Săptămânii mobilităţii europene” ..Săptămâna Europeană A Mobilităţii este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul European De Coordonare cu sprijin politic şi financiar al direcţiilor generale pentru Mediu şi Transport al Comisiei Europene.

“Obiectivul general al campaniei Săptămâna Mobilităţii Europene este de a încuraja conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. De fapt, ea nu este doar o chestiune de combatere a poluării atmosferice sau de zgomot, ci de asemenea, de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban”, ne-a declarat Paul Giurcă, director executiv al APM Vrancea.

Prima data ziua fara autovehicule a fost organizata in timpul “saptamanii transportului verde” in Bath in 1995; apoi in 1997 a fost organizat aceasta zi la nivel national in Marea Britanie. In Franta “In Town, Without My Car!” s-a nascut in 1997 in orasul La Rochelle si s-a raspandit in toata tara. Alte tari au copiat aceasta actiune si acum sunt intruniti sub drapelul “European Car Free Day”.

Este o oportunitate pentru toate oraşele participante şi pentru celelalte oraşe pentru a arăta cât de mare este interesul pentru problemele de mediu. Operaţiunea le va permite să se exprime în această privinţă şi, în acelaşi timp oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi arăta sprijinul lor, interesul lor şi  implicarea în luarea unor măsuri pentru o mai bună calitate a vieţii în mediul urban. Orasele participante si programul activităţilor este prezentat pe site-ulwww.mobilityweek.eu

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.