Evaluarea națională pentru clasa a VI-a a fost amânată!!! 90% din cadrele didactice vrâncene rămân în grevă!

* La nivelul județului Vrancea sunt 4.667 de salariați în învățământ, dintre care 3.300 sunt membri de sindicat * În perioada grevei nu vor fi plătite salariile * Senatul a adoptat, luni, proiectul legii învățământului preuniversitar *

Până la această oră nu sunt semne că ar exista vreo posibilitate de înțelegere între sindicaliști și Guvern, primii anunțănd că greva continuă. Numărul total al elevilor vrânceni este de 49.475 iar în județul nostru nu sunt școli închise. Ca urmare elevii care vin totuși la școală sunt supravegheați, sindicaliștii organizând permanența.
„Facem apel către Guvern să înțeleagă faptul că avem revendicări nerezolvate de mult timp și a sosis momentul să fie soluționate. Cerem indexarea salariilor cu rata inflației, 16%, din perioada imediat următoare. Majorarea salariilor personalului din învățământ astfel încât salariul unui debutant să pornească de la salariul mediu brut pe economie. Cerem acordarea sporului de condiții vătămătoare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, plata orelor suplimentare, concediul snplimentar pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic care, potrivit Codului muncii beneficiază de 23 de de zile de concediu și au dreptul la concediu suplimentar între 5 și 10 zile“, a afirmat liderul SLI Vrancea Conslantin IONESCU.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.