Bani pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă din Focşani!

Prefectul județului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, s-a întâlnit astăzi, 19 martie 2013, cu părintele paroh al Catedralei Ortodoxe “Nasterea Maicii Domnului si Sfanta Cuvioasa Parascheva”, din Focsani, arhitectul șef al județului, Dana Olaru, dirigintele de șantier și directorul societății care se ocupă cu construcția bisericii menționate.
Prefectul Popescu a dorit să fie informat despre stadiul lucrărilor executate, graficul acestora și a vrut să cunoască suma ce ar mai trebui alocată pentru definitivarea Catedralei.
Reprezentantul General Construct a adus la cunoștința Instituției Prefectului Vrancea că ar mai fi nevoie de 10.813.052 lei (TVA inclus) pentru definitivarea tuturor lucrărilor cuprinse în caietul de sarcini.
Suma de un milion de lei ce urmează a fi alocată de Consiliul Județean Vrancea la ședința viitoare va fi suficientă pentru ridicarea turlei centrale a Catedralei și pentru plata arieratelor existente. Pentru achiziția celor 170 tone de fier necesare acoperișului, construcția și izolarea acestuia, ar mai fi nevoie de 2,5 milioane de lei, a declarat pretul paroh Florentin Răuță.
Prefectul județului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, a solicitat redactarea unor adrese oficiale către Primul Ministru al Guvernului României și Ministrului Culturii prin care să fie solicitate fonduri pentru continuarea lucrărilor. “Pentru județul Vrancea, continuarea lucrărilor la această Catedrală Ortodoxă este o prioritate și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru ca vrâncenii să aibă definitivată cât mai curând această biserică. Printr-un efort comun, Guvern, Consiliul Județean și primăria Focșani sper să găsim fondurile necesare pentru continuarea și finalizarea construcției”, a declarat Cătălin Popescu.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.