Cataramă cere demisia conducerii Societății Naționale de Cruce Roșie!!!

* Omul de afaceri a afirmat că se impune demisia conducerii Filialei de Cruce Roșie Vrancea, a președintelui Jenică LAZĂR și a directorului Rodica DAVIDEAN * În opinia sa, în funcție de rezultatul investigațiilor demarate de Parchet nu ar fi exclusă arestarea celor doi oficiali vrânceni *

Omul de afaceri Viorel CATARAMĂ a cerut astăzi demisia conducerii Societății Naționale de Cruce Roșie ca urmare a dezastrului găsit în județul Vrancea. CATARAMĂ a afirmat că se impune plecarea din funcții a Cameliei ȘUCU, președintaSNCR la nivel național și a lui Carmen RADU, reprezentanta județului Vrancea (cu rang de vicepreședinte) în board-ul ONG-ului. De asemenea Viorel CATARAMĂ a afirmat că, în urma rezultatelor investigațiilor demarate de Parchet nu ar fi exclus să asistăm la arestarea conducerii în exercițiu a Filialei de Cruce Roșie Vrancea, adică a directorului Rodica DAVIDEAN și a președintelui Jenică LAZĂR.
În opinia sa demisiile se impun ca parte a unui efort care trebuie făcut pentru reformarea și salvarea reputației Societății Naționale de Cruce Roșie.
„Îmi cer scuze cetățeniloe județului Vrancea pentru lucrurile inacceptabile pe care unii angajați ai Filialei de cruce Roșie Vrancea le-au făcut. Rodica DAVIDEAN și Jenică LAZĂR trebuie să-și dea demisia pentru că au compromis și au mânjit numele Crucii Roșii într-un mod inacceptabil. Actuala conducere a SNCR nu a luat atitudine asupra situației de la Vrancea, iar opinia multor colegi din Crucea Roșie este că se încearcă mușamalizarea acestei situații. S-au făcut presiuni pentru ca acest caz să fie mediatizat cât mai puțin. Din informațiile mele a fost deschis un dosar la Parchet și în fucnție de rezultatul investigațiilor nu ar fi exclus ca Rodica Davidean și jenică LAZĂR să fie arestați. Cazul Vrancea este ceva comparabil cu cazul Colectiv, pentru că nu au avut autorizație de funcționare. Din fericire nu au murit oameni dar s-au întâmplat lucruri reprobabile“, a declarat Viorel CATARAMĂ.
Omul de afaceri a afirmat că face acest demers în nume personal și că nu are polițe de plătit Cameliei ȘUCU sau celor din conducerea Filialei Vrancea a Crucii Roșii. În opinia sa în toamna acestui an ar trebui convocată o sesiune extraordinară a Adunării generale a SNCR, pentru care ar fi nevoie de aprobarea unei treimi din membrii săi, cu scopul de a clarifica situația creată de prejudiciile de imagine.

Reamintim cititorilor faptul că, în urma controalelor demarate la solicitarea Prefecturii, în județul Vrancea au fost găsite nereguli în urma cărora centrul rezidențial de la Vîrteșcoiu, ce funcționa sub tutela Crucii Roșii, a fost închis temporar.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.