Centrală fotovoltaică la Stația de Epurare a Apelor Uzate Focșani!

CUP Focșani a instalat o centrală fotovoltaică la Stația de Epurare Ape Uzate Focșani cu fonduri PNRR, prin Ministerul Energiei, în cadrul „schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor pentru noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile în cadrul apeșului PNRR/2022/C6/M/Energie/I1“

Cererea de finanțare înaintată de CUP SA Focșani în scopul eficientizării energetice se află pe lista proiectelor declarate eligibile. Astfel, CUP SA Focșani va realiza o investiție de amploare (5.885.000 lei valoare proiect), în vederea asigurării independenței energetice a Stației de Epurare Ape Uzate Focșani.

Concret, vor fi instalate panouri fotovoltaice care vor acoperi 100% din necesarul de energie electrică al Stației, eventualul surplus de energie urmând a fi folosit în cadrul Uzinei de Apă Focșani.

Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 1 MWp, instalația fiind conectată la sistemul electroenergetic național (SEN) prin intermediul unui transformator. Se estimează o producție de energie de 1240.96 MWh pe durata primului an de utilizare, iar în cei 25 de ani de funcționare va produce 31024 MWh.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.