Centru pentru copiii cu autism la Reghiu!

* Centrul terapeutic pentru Autism, Sf. Stelian va fi construit în satul Farcaș, comuna Reghiu, județul Vrancea și își propune să susțină copilul cu tulburări de spectru autist și părintele acestuia prin forme de terapie complementară * Lansarea proiectului va avea loc pe 3 septembrie chiar în satul Fărcaș * Un alt proiect de succes al Asociaţiei “Sf. Stelian, Ocrotitorul Copiilor” este Centru DA din cartierul SUD al Focșaniului * În acest moment, Centrul DA răspunde nevoilor imediate a cca 150 de copii care vin săptămânal la parte educțională, acestora adăugându-se și copii care vin la cabinetele medicale * Pentru toate aceste proiecte prezente și viitoare ale Asociației Sf. Stelian, Ocrotitorul Copiilor este nevoie de susținerea tuturor oamenilor cu suflet și care doresc să se implice în efortul comun de a-i ajuta pe cei care nu pot dar își doresc să își depășească neputințele și care îndrăznesc să creadă că există și pentru ei un orizont de speranță *

Conducerea Asociației dorește construirea un centru multifuncțional format din 5 clădiri distincte, dar perfect integrate şi interconectate, care să răspundă nevoilor beneficiarilor, după cum urmează:
Clădirea nr. 1 va fi prevăzută pentru recepție, formare profesională şi cazare pentru voluntari şi personalul angajat;
Clădirile nr. 2 și 3 vor fi centre de terapie pentru copii;
Clădirea nr. 4 va fi centrul pentru consiliere şi suport pentru părinți; această clădire va funcționa şi ca „Centru de respiro”, unde părintele își va putea găsi timp pentru sine şi unde va putea accesa diferite terapii individuale și de grup, care să îl ajute să se echilibreze şi să înțeleagă mai bine nevoile copilului dar şi metodele potrivite care îl pot ajuta în relația familială complexă şi specifică unei astfel de familii;
Clădirea nr. 5 reprezintă facilitatea de cazare (16 camere) şi masă pentru beneficiarii centrului – copiii şi părinții acestora.
Terapii non-formale

Terapii non-formale

Totodată, Centrul terapeutic pentru Autism, Sf. Stelian va oferi şi terapii non-formale într-o microfermă de animale şi un loc de joacă senzorial şi de relaxare pentru copiii care vor apela la serviciile noastre. De asemenea, va fi amenajat un traseu de drumeție care va avea menirea să ofere clipele de liniște și relaxarea pe care le poate oferi conexiunea cu natura.

Centrul terapeutic pentru Autism, Sf. Stelian va funcționa pe sistem co-plată şi abonament care va permite accesarea unei multitudini de terapii formale şi non formale, o parte plătite, o parte oferite gratuit, astfel încât interesul superior al copilului să fie satisfăcut.

„Un aspect foarte important este faptul că Centrul nostru va avea printre angajații săi atât terapeuți specializați în serviciile de suport şi tratament psihologic, cât şi medici pediatri şi cu specializări în neuropsihiatrie şi psihiatri, astfel încât cei care vor apela la serviciile noastre să poată beneficia de întreaga gamă de servicii medicale, psihologice, kinetoterapie şi alte terapii alternative specifice, în vederea depistării timpurii, diagnosticării şi recuperării deficienţelor psiho-somatice și comportamentale, precum şi sprijinirea părinților acestor copii prin terapii de suport (informare, documentare, consiliere), control, diagnostic şi tratament.

Ne dorim, așadar, să răspundem multitudinilor de nevoi şi să asigurăm un viitor plin de speranță și încredere, pentru copiii pe care îi vom sprijini şi susține, şi în același timp să asigurăm şi liniștea părinților, prin recuperarea cognitivă şi incluziunea socială a copiilor lor.

Centrul terapeutic pentru Autism, Sf. Stelian este proiectul pentru realizarea căruia avem nevoie de parteneri de încredere care să ne sprijine şi cu ajutorul cărora să oferim șansa la o viață mai bună copiilor cu autism şi părinților acestora“, este mesajul postat pe site-ul Asociației.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.