Ceremonii militare în cinstea bătăliilor de la Mărăști și Soveja!

* Militarii garnizoanei Focșani au participat sâmbătă, ,22 iulie, la ceremoniile militare și religioase desfășurate la mausoleele Mărăști și Soveja cu ocazia comemorării a 106 ani de la marea victorie a armatei române în bătăliile de Mărăști și Soveja *

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Asociației ”Mărăști 1917 Mareșal Averescu” în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 2 infanterie GETICA, generalul de brigadă Iulian DANILIUC, a elevilor Școlii militare de Maiștri Militari Și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” Boboc, a reprezentanților Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă și a autorităților publice locale și județene. În cadrul activității au fost depuse coroane de flori în semn de pios omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și neatârnarea României.
Din partea autorităților au participat președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, prefectul Nicușor HALICI, deputalul laurențiu MARIN, vicepreședintele CJ – Ionel CEL MARE, subprefecții Claudia SERAFIMCIUC și Ghoerghiță BERBECE, primarii comunelor Soveja – Ionuț FILIMON și Răcoasa – Vladimir PĂUN, primarul mun. Focșani – Cristi MISĂILĂ, șefii inspectoratelor județene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, consilieri locali și județeni.
„Militarii români, la peste un secol de la Războiul de Reîntregire, își continuă menirea și le mulțumim pentru că stau de veghe mereu cu ochii spre răsărit. Celor care și-au găsit sfârșitul în luptele de pe Valea Șușiței, Dealul Secuiului și zona Varnița-Muncelu le mulțumim an de an și le spunem simplu – suntem aici! Dumnezeu să-i odihnească în pace!“, a fost mesajul primarului comunei Soveja, Ionuț FILIMON.
Ceremoniile de la Mărăsti și Soveja s-au încheiat cu defilarea detașamentului de onoare al Brigăzii 8 Rachete operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”. Activitățile au fost organizate de Asociația „Mărăști 1917 – Mareșalul AVERESCU”, în cooperare cu militarii Brigăzii 8 R.O.T. „Alexandru Ioan CUZA” și Brigăzii 282 Blindată „UNIREA PRINCIPATELOR”.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.