Circulaţia oprită pe podul de la Mera

* În Dumitreşti alunecările de teren au reapărut în satul Motnău * În localitatea Vrâncioaia suprafaţa carosabilă a drumului DJ 205L, sector Vrâncioaia -Spineşti a suferit numeroase denivelări, ceea ce face ca circulaţia pe acest tronson de drum să se desfăşoare cu dificultate *

În comuna Mera, în urma topirii zăpezii şi a creşterii debitului de apă, podul provizoriu  peste râul Milcov, satul Vulcăneasa a fost afectat iar ca primă măsură luată a fost marcarea zonei corespunzător pentru a împiedica circulaţia rutieră. În aceste condiţii Prefectura Vrancea a hotărât deplasarea unei echipe mixte de specialişti pentru a evalua pagubele produse şi pentru a se putea identifica soluţii în remedierea pagubelor.

O altă localitate afectată în urma topirii zăpezii este Broşteni, unde, pe râul Milcov,  s-a reactivat eroziunea malului stâng al cursului de apă pe o lungime de 150 metri liniari. Deşi nu s-au înregistrat precipitaţii în această perioadă şi nici creşteri semnificative de niveluri şi debite, ca urmare a topirii zăpezii, eroziunea este activă şi la ape mici datorită traseului actual al cursului de apă, a înălţimii malului şi slabei coeziuni a solului. În anul 2006 au fost executate lucrări în zonă, în urma cărora  fenomenul de erodare a malului a fost stopat. Potrivit conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea pentru acest an este planificată lucrarea “Întreţinere,  regularizare râu Milcov aval pr.Arva, pct. “Muscă” sat Arva, comuna Broşteni”, amplasamentul fiind situat exact pe zona afectată de eroziune.

O situaţie similară este întâlnită în localitatea Dumitreşti, unde a fost reactivată o alunecare de teren în satul Motnău. „În acest caz Prefectul Ion Oprea a dispus de urgenţă constituirea unei echipe mixte pentru a se deplasa la faţa locului în vederea analizării fenomenului şi identificării unor soluţii în acest sens,  în momentul de faţă situaţia fiind foarte atent monitorizată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă“, ne-a transmis biroul de presă al Prefecturii Vrancea după întâlnirea de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, În cadrul acestuia au fost prezentate rapoartele operative înaintate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Vrâncioaia, Mera, Broşteni, Dumitreşti. În cadrul aceleiaşi întâlniri Prefectul judeţului a prezentat ordonanţa de urgenţă Nr.27 din 17 martie 2011 privind măsurile pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate de inundaţiile din perioada iunie – august 2010. Prin aplicarea acestei ordonanţe de urgenţă se stabilesc măsurile care să permită refacerea infrastructurii afectate de inundaţii în localităţile respective.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.