„CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!”

Joi are loc conferința de lansare a proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” care se va desfășura pe durata a două zile începând cu data de 2 aprilie 2015, ora 13.00, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vrancea.

Consiliul Judeţean Vrancea, în calitate de promotor de proiect, implementează proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea- educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” depus în cadrul Programului Sinergii pentru viitor – Copii în situaţii de risc, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială în calitate de Operator de Program al RO 10 ,,Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale’’, program finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European ( SEE) 2009-2014.

Scopul proiectului este facilitarea reintegrării sociale şi educaţionale a copiilor remigraţi (copii reveniţi în România după o perioadă petrecută în străinătate) prin implementarea unor măsuri active care să vizeze atât consilierea psiho-educaţională a copiilor, cât şi dezvoltarea competenţelor părinţilor şi specialiştilor care sunt implicaţi în educarea acestor copii. Pentru atingerea acestui scop va fi elaborată o metodologie inovativă care să permită punerea la dispoziţia copiilor remigraţi a unor servicii noi, într-o abordare integrată care vizează satisfacerea principalelor nevoi educaţionale şi psiho-sociale ale acestor copiii prin acţiuni specifice integrate într-o viziune unitară. ​

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.