Din Focșani în Europa. Diplomați români în serviciul extern al României!

Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie, vă invită la Conferința „Din Focșani în Europa. Diplomați români în serviciul extern al României”, care se va desfășura sâmbătă, 9 decembrie 2023, la sediul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din str. Mihail Kogălniceanu, nr.13, începând cu ora 15.30.
Vor susține comunicări la temă reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie, și anume: conf. univ. dr. Adrian-Bogdan Ceobanu – „Dumitru C. Ollănescu: cariera unui diplomat român și profilul intelectual”; conf. univ. dr. Adrian Vițalaru – „Diplomat din tată în fiu”. Alexandru Duiliu Zamfirescu în serviciul diplomatic al României” și conf. univ. dr. Ionuț Nistor – „Dumitru Buzdugan – ministru al României la Zagreb”.
Evenimentul va debuta începând cu ora 10.30, cu „Atelier de istorie”(I) susținut de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie: Alex Marian Cornea – „Ceramică în arheologie. De la pastă la aristocrație”; Cristiana Murariu – „Omul medieval: despre naștere, nuntă și înmormântare”; Andrei Bordeianu – „Elita politică românească la 1900”; Iulia Chelaru & Daiana Candrea – „Universitatea din Iași în perioada 1947-1989”.
Cu acest prilej, continuăm seria evenimentelor cuprinse în parteneriatul pe care îl avem cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, încă de la înființarea Filialei din Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.