Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea implicată în proiectul Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea a fost selectată în vederea participării la seminarul de identificare de parteneri (matchmaking) organizat de către Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului în calitate de Operator al Programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009 – 2014.

În urma depunerii unei aplicaţii de proiecte, Direcţia Judeţeană pentru Cultură va participa la acest eveniment cu scopul de a găsi parteneri din Statele Donatoare – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – în vederea dezvoltării unor proiecte comune în domeniul cultural. Evenimentul, care va avea loc în data de 28 noiembrie 2013 în Sala „Mircea Vulcănescu” a Bibliotecii Naţionale a României, este o ocazie unică pentru instituţie, întrucât este primul pas în vederea punerii în practică a proiectelor propuse de Direcție în aplicaţie.
La întâlnire, Vrancea se va prezenta cu intenţia de a identifica parteneri în vederea depunerii unui proiect în cadrul Programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”. Proiectele propuse de instituţia noastră vizează reabilitarea sediului administrativ al Direcţiei pentru Cultură Vrancea, clădire aflată pe lista monumentelor istorice. Se intenționează ca, după reabilitarea clădirii, subsolul şi etajul să devină spaţii utile şi să fie destinate activităţilor culturale şi educative în domenii precum conservarea şi promovarea patrimoniului şi a tradiţiilor din Vrancea.
“Cel de-al doilea proiect propus vizează realizarea unei strategii culturale comune pentru judeţul Vrancea care urmăreşte dezvoltarea unor rute turistice culturale pentru a promova patrimoniul viticol vrâncean şi patrimoniul istoric specific, în speţă mausoleele construite în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial şi reabilitate de Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan în cadrul proiectului “Drumul de Glorie al Armatei Române”, a afirmat Traian Negulescu, directorul instuției.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.