Întâlniri cu polonezii pe tema atragerii fondurilor europene!

* Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, a participat ieri la București, la sediul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), la o întâlnire a structurilor asociative ale autorităților publice locale cu Comisia pentru guvernare locală și politică regională din Seimul Republicii Poloneze (camera inferioară a Parlamentului polonez) *

La întrevederea cu delegația din Republica Polonă au mai participat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, primari de municipii, orașe și comune, la invitația Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, condusă de deputatul Simona-Bucura Oprescu.

Reprezentanții celor patru structuri asociative ale administrației publice locale din România au prezentat delegației poloneze modul în care se desfășoară procedurile de consultare a acestora, dar și modul de cooperare între membrii Parlamentului și cele patru structuri.

Polonia este un model din punct de vedere al atragerii de fonduri europene, având unul dintre cele mai ridicate grade de absorbție din rândul țărilor membre ale Uniunii Europene. Astfel, un alt subiect abordat în cadrul vizitei a fost atragerea de fonduri europene în parteneriat, cu atât mai mult cu cât legăturile dintre comunitățile române și poloneze au o istorie de peste 20 de ani.

Întâlnirea a reconfirmat buna relație bilaterală existentă între România și Polonia, precum și rolul important al dialogului între structurile asociative ale României și Comisia poloneză, pentru susținerea obiectivelor comune.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.