Ionel CEL-MARE și Raluca IOAN la congresul PPE

* Ionel Cel-Mare, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal Vrancea și vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, a reprezentat filiala PNL Vrancea, alături de senatorul PNL, Raluca Ioan. la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfășurat zilele trecute la București *

Evenimentul, desfășurat sub semnul unității și solidarității europene, a adus împreună lideri politici din întreaga Europă pentru a discuta provocările și oportunitățile actuale. Ionel Cel-Mare a subliniat angajamentul PNL Vrancea pentru valorile europene și pentru o dezvoltare durabilă a județului nostru, cu ajutorul fondurilor europene, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani.
„Am discutat cu mai mulți lideri naționali, regionali și internaționali despre teme de interes pentru România și despre importanța coeziunii și solidarității între statele membre ale Uniunii Europene. România va juca un rol important în următorii ani, la nivel european. Sunt convins de acest lucru”, a precizat Ionel Cel-Mare.
„Cred că românii au văzut investițiile realizate în toată țara cu fonduri europene. Accederea României în Uniunea Europeană a însemnat un pas mare către dezvoltare și ține de noi să conștientizăm acest lucru. Congresul PPE a ținut să evidențieze inclusiv acest aspect”, a punctat și Raluca Ioan.
La finalul Congresului PPE, președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, pentru găzduirea unui „eveniment extraordinar”, subliniind că popularii europeni s-au simțit la București „ca acasă”. Trebuie spus că delegații populari au votat Manifestul PPE 2024, în care s-a menționat expres nevoia admiterii depline a României și Bulgariei în Spațiul Schengen, în paralel cu întărirea granițelor externe ale Uniunii Europene.
La Congresul PPE au participat 13 șefi de state și de guvern, peste 1500 de delegați din 44 de țări, în frunte cu Ursula von der Leyen, propusă pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. De asemenea, a participat și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.