Joaca de-a Centrul de vaccinare!!! La Casa Armatei se reiau vaccinările!!!

* Începând de joi, 25 martie la centrul de vaccinare de la Casa Armatei se va relua vaccinarea populației * Prefectul Berbece o ține pe a lui și spune că Primăria Focșani „nu a reușit, în decursul celor 2 luni de zile să identifice o soluție de preluare a acestui centru“ deși nu există cadru legal pentru această preluare!!! * Armata spune că, până pe 5 aprilie, se pot vaccina până la 36 de persoane pe zi, cu vaccinul Pfizer * Datele Direcției de Sănătate Publică Vrancea, arată că, până la data de 24 martie, au fost administrate în cadrul centrelor de vaccinare din județ 39.824 doze de vaccin *

„Instituția Prefectului județului Vrancea  informează cetățenii județului Vrancea și în special, cetățenii din Municipiul Focșani, că începând cu data de 25.03.2021, fluxurile de vaccinare din cadrul centrului de vaccinare Casa Armatei din Focșani  , alocate de C.N.C.A.V. București Comandamentului Brigăzii 8 Larom Focșani vor deveni accesibile pentru întreaga populație civilă din județ în vederea programării și imunizării cu vaccinul împotriva virusului SARS -CoV-2.   Reamintim faptul că în perioada 4 ianuarie 2021-18 martie 2021 aceste fluxuri de vaccinare au fost destinate exclusiv personalului MAPN și au funcționat în cadrul Centrului din Casa Armatei, alături de fluxurile destinate populației ce se încadrau în  Etapa a II-a de imunizare din cadrul Strategiei naționale de vaccinare.               

Având în vedere că Primăria Municipiului Focșani nu a reușit în decursul celor 2 luni de zile să identifice o soluție de preluare a acestui centru iar organizarea noului centru de vaccinare aprobat prin Hotărârea CJSU Vrancea nr.34/19.03.2021 în incinta Sălii de Sport a Colegiului Național ,, Spiru Haret,, Focșani  va fi una de durată, Prefectul județului Vrancea, domnul Gheorghiță Berbece, în urma unui dialog cu autoritățile abilitate, a solicitat și a obținut  acordul ca din data de 25.03.2021 fluxurile de vaccinare  ale structurilor MAPN să fie accesibile  și populației civile din județ.  Cetățenii trebuie să știe că în platforma de programare online  aceste fluxuri de vaccinare sunt active, se pot face programări atât pe locurile eligibile cât și pe lista de așteptare.  Imunizarea  se realizează cu vaccinul Pfizer și AstraZeneca.   Este de asemenea o certitudine faptul că în perioada imediat următoare  va crește numărul de programări pentru imunizare de la 60 la 90 de persoane /zi“, se spune în comunicatul Instituției Prefectului județul Vrancea.    

Potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea, până la data de 24 martie, au fost administrate în cadrul centrelor de vaccinare din județ 39.824 doze de vaccin din care:

32.883 doze Pfizer BioNTech

4.020 doze Moderna

2.921 doze AstraZeneca.

Numărul total de doze folosite pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este de 39.824 din care 27.135 cu prima doză și 12.689 cu doza a doua de rapel.

Ce spune Armata

Potrivit comunicatului emis de către Garnizoana Focșani, la Centrul de Vaccinare organizat în incinta Cercului Militar, se pot imuniza atât cetățenii din municipiu, cât și cei din zonele limitrofe acestuia.

„Astfel, în perioada 23 martie – 5 aprilie 2021, la Cercul Militar funcționează două fluxuri de vaccinare cu doze Pfizer pentru populația generală, putând fi imunizate până la 36 de persoane pe zi, în funcție de programările făcute pe platforma ROVACCINARE.

De asemenea, începând cu data de 5 aprilie va funcționa și un flux de vaccinare cu produsul AstraZeneca, în regim de 20 de persoane pe zi. Listele de așteptare pentru AstraZeneca vor fi deschise în prima zi a lunii aprilie.

Planificarea persoanelor care și-au exprimat acordul pentru vaccinare se va face în ordinea înscrierii acestora pe listele de așteptare. Ulterior, în urma notificării primite, populația generală poate să se programeze pentru vaccinare pe platformă“, se afirmă în comunicatul de presă. În același comunicat nu se spune însă niciun cuvințel despre perioada în care acest centru de vaccinare nu a mai fost accesibil persoanelor civile, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Vrancea, fluxurile aferente fiind redirecționate către centrul de vaccinare de la Suraia.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.