Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, ambasorul Macedoniei, Pande Lazarevsky, delegaţia din oraşul grecesc Messolonghi, vicepremierul Gabriel Oprea, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Cătălin Kanty Popescu, parlamentarii de Vrancea Ciprian Nica, Angel Tîlvăr, Victor Roman, Petru Filip, Nini Săpunaru, Neagu Murgu, Florin Secară primarul din Mărăşeşti – Valerică Chitic şi o puzderie de aleşi locali au participat la comemorarea de ieri de la Mărăşeşti. Evenimentul a cuprins şi o slujbă religioasă ţinută ieri de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ambasadorul Franţei Philippe Gustin ”Trăiască România! Trăiască Franţa! Trăiască prietenia franco-română!”
„Sper că mausoleul Mărăşeşti va redeveni acel spaţiu care să îi adune pe români laolaltă, în jurul valorilor noastre sacre, precum unitatea şi suveranitatea. De asemenea, am speranţa că mausoleele din Vrancea vor redeveni sălile de istorie în care profesorii să predea istoria modernă a acestei naţiuni, pentru că avem datoria să nu uităm niciodată trecutul glorios al României, la fel cum avem datoria să evocăm memoria zecilor de mii de soldaţi români, germani, francezi sau ruşi care au căzut în bătăliile de la Mărăşti-Mărăşeşti-Oituz. Locul monumentului soldatului necunoscut este pe altarul eroilor neamului românesc de la Mărăşeşti, nu în capitala României“, a afirmat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.
„Generaţii întregi de militari s-au hrănit cu exemplele de devotament şi eroism date de soldaţii noştri căzuţi la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. Cuvintele «Pe aici nu se trece» au devenit sinonime cu loialitatea, curajul şi spiritul de sacrificiu. Nume ca Ecaterina Teodoroiu, Grigore Ignat sau Eremia Grigorescu s-au impus în memoria colectivă ca repere majore în lunga listă a eroilor neamului românesc“, a adăugat şi vicepremierul Gabriel Oprea.