MAUSOLEE PE BICILETĂ (din nou) o reușită ! Nicolae al României a pedalat și în acest an!

* Sâmbătă, 16 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a ”Mausolee pe bicicletă” la startul ediției din acest an aflându-se peste 130 ciclișticare au pedalat eroic de la Odobești la Soveja * Nicolae al României și Lucian MÂNDRUȚĂ au participat și la ediția din acest an * BOOVIE, MAUSOLEE PE BICICLETĂ și FESTIVALUL DE TEATRU TÂNĂR la care se adaugă BACHUS și Festivalul Florentin DELMAR, cele mai reprezentative evenimente „Made (or born) in Vrancea“ * În acest week-end au mai avut loc un eveniment dedicat pasionaților de trekking (Odobești) precum și LETS DO IT ROMANIA! *

Ediția din acest an a avut punctul de plecare în fața Primăriei orașului Odobești tocmai pentru a da posibilitatea participanților de a descoperi locuri și tradiții noi, mai ales că în această perioadă orașul a fost în mare sărbătoare în acest week-end desfășurându-se și festivalul ”Toamna odobeșteană”!
La Mausoleul Mărăști cicliștii și localnicii au avut un spectacol folk oferit de Cătălin STEPA iar la Soveja au sărbătorit centenarul Mausoleului Eroilor.
Cu această ocazie, alături de Muzeul Vrancei, organizatorii au pregătit la Mausoleul Eroilor Soveja câteva momente speciale – printre care o expoziție foto ”Mausolee pe bicicletă” dar și un concert de excepție al minunaților copii din Corul Parohiei Irești, condus de preotul Ionel MIRON.
Prin acest program artistic organizatorii au onorat eforturile unei generații care s-a sacrificat pentru apărarea națiunii și realizarea României Mari în 1918. Seara, aproape de finalul evenimentului, la Monumentul Istoric Biserica Cazaclii cicliștii au avut ocazia unică de a vedea tradiția Meșteșugului Vinului, un obicei vechi de sute de ani păstrat de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”.
Ceremonia de medaliere a cicliștilor a avut loc într-un loc cu totul și cu totul special și exclusivist – Crama Beciul Domnesc, transformată într-un adevărat centru turistic de cel mai mare producător de vinuri din România.

* Centenarul Mausoleului Eroilor de la Soveja punctul final al cicliștilor *

„Acest eveniment nu este doar despre pedalat, ci și despre conexiuni umane, descoperirea tradițiilor și bucuria de a fi parte dintr-o comunitate pasionată de cultură și patrimoniu. În cadrul “Mausolee pe bicicletă,” veți avea oportunitatea de a asista la momente artistice impresionante, de a degusta delicii gastronomice autentice și de a vă bucura de atmosfera vibrantă a Vrancei. Consiliul Județean Vrancea vă invită să luați parte la acest eveniment plin de energie, să celebrăm cultura, tradiția și peisajele minunate ale Vrancei!“, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, înainte de startul ediției din acest an.

„Soveja 100 a reunit doua evenimente extrem de importante pentru comunitatea noastră – Centenarul Mausoleului Eroilor de la Soveja și, acum ajuns la ediția a IX a , “Mausolee pe bicicletă”. Mulțumim organizatorilor, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, domnului Romeo Valentin Muscă, manager Muzeul Vrancei, asociația “Monumente în Vrancea” și colegilor din cadrul primăriei Soveja în calitate de coorganizatori.
Mulțumim celor care ne-au onorat cu prezența – Lucian Mîndruță, Nicolae al României, doamna senator Raluca Ioan, doamna primar Maria Stroe (Suraia), domnul primar Vladimir Păun (Răcoasa), doamna subprefect Claudia Serafimciuc, vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare și reprezentanți ai instituțiilor MAI și MAPN.
Mulțumim pentru momentele cultural-artistice ansamblului “Buciumașii” din Spulber condus de primarul Sorinel Vulcan, Corul Parohiei Irești (dirijor preot Ionel Miron), copiilor și cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale “Simion Mehedinți” din Soveja!“, a declarat primarul comunei Soveja, Ionuț FILIMON.

* Eforturi eroice ale organizatorilor *

Organizatorii evenimentului recunoscut la nivel național au multumit partenerilor fără de care „MAUSOLEE PE BICICLETĂ“ nu ar fi fost posibil:
Consiliul Județean Vrancea, Muzeul Vrancei, Primaria Odobesti, Primăria Municipiului Focșani, Primăria Comunei Răcoasa, Primăria Soveja, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny”, Garnizoana Focșani, Muzica Militara a Garnizoanei Focșani, Salvamont Vrancea, Ansamblul Folcloric Tara Vrancei, Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia”, Focșani și Ateneul Popular “Mr.Gh.Pastia” Focsani.
Mulțumim sponsorilor
Beciul Domnesc (sponsor platinum);
Evergent Investments (sponsor gold);
Interventii Active in Atmosfera (sponsor silver);
Crama Pandora;
Premium Porc Group;
Ropharma;
T&T Vision;
Traditii Vrancene;
Aurora Odobesti;
Dentrust;
All Vet;
Nova Gym Focsani
Asociatia “The Gentelmen Bikers”;
Floraria Petruta Focsani;
Ana Are;
Branko – Coffee to Go;
Buticul dulce;
UMO Serv;
Caspro Publicitate;
Autovip;
Partenerii de mobilitate sunt: Dacia, Nissan, Hyundai Focsani, ACS Odobești – secția moto și Cavalerul Negru;
Partener tehnic: Decathlon Focșani;

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.