Mineriadă de catifea la Focşani: Mitingul pro-SMURD transformat în miting anti-Băsescu de PNL!!!

Duminică, în Piaţa Unirii din Focşani, a avut loc un miting pro-SMURD. La manifestare au participat aproximativ 150 de persoane, mulţi dintre ei fiind simpatizanţi sau membri ai partidelor politice din opoziţie, PNL şi PSD, din localităţile Slobozia Bradului şi Mărăşeşti. Jandarmii au fost prezenţi Piaţa Unirii din Focşani, ei fiind mai numeroşi decât manifestanţii. Nimeni nu ştie dacă manifestanţii au avut sau nu autorizaţie emisă de primăria Focşani. Liberalii compară manifestaţiile din ţară cu Revoluţia din 1989 în timp ce oamenii de rând privesc îngroziţi la ce se întâmplă în restul ţării şi spun că aceste manifestaţii seamnă foarte bine cu mineriadele lui Ion Iliescu!!!

Pe lângă mesaje de tipul “Sănătate pentru toţi, Nu pentru hoţi”, au fost afişate şi mesaje împotriva guvernanţilor – “Jos Guvernul Boc” fiind cea mai des întâlnită. Marea majoritate a celor prezenţi au venit din Slobozia Bradului şi Mărăşeşti, amblele localităţi fiind conduse de primari liberali, Valerică Zamfirescu şi Constantin Vlase. Acestora li s-au alăturat şi membri ai conducerii PNL Vrancea cum ar fi consilierii judeţeni Eduard Lambrino, Fevronia Stoica, Nicu Mazere.

Într-o primă fază discuţiile despre o adunare a celor pro-SMURD s-au purtat prin intermediul Facebook, care însă nu s-au concretizat deorece mulţi bloggeri au respins ideea asocierii cu iniţiativele partidelor politice. „Ceea ce se întâmplă acum e un exerciţiu de reală normalitate. Am participat şi eu în Piata Unirii în această seară. Românii sunt obligaţi să iasă în stradă!“, afirmă Adrian Mangu, membru al grupării Blogosfera Vrancea. Nu toţi membrii acesteia au împărtăşit însă acest punct de vedere, fiind şi voci care au spus că ar fi fost suficient un flash mob, tocmai în ideea delimitării de politică.

Liberalii compară manifestaţiile de acum cu ce s-a întâmplat în 1989!?

PNL Vrancea a emis duminică un comunicat de presă semnat de către Nini Săpunaru şi Laurenţiu Roşca Ţigăeru în care se declară alături de manifestanţii ANTI-BĂSESCU de la Bucureşti şi restul ţării. „Dictatura lui Nicolae Ceauşescu are astăzi o copie fidelă în regimul brutal şi criminal al lui Traian Băsescu. După mai bine de 22 de ani de la Revoluţie, viata românilor este mult mai grea decât pe vremea comunismului. La Focşani, Bucureşti, Galaţi, Constanţa sau Timişoara, oamenii au ajuns să primească apă caldă şi căldură cu porţia. Peste tot în ţară, românii se luptă zi de zi cu lipsa locurilor de muncă, somajul în creştere, pensiile şi salariile tăiate şi preţurile tot mai mari. Actuala putere a produs doar haos şi a distrus fără nicio milă agricultura, industria, economia, învăţământul şi sănătatea. Jafurile, abuzurile, incompetenţa şi măsurile aberante ale puterii au adus ţara pe marginea prăpastiei şi pe actualul presedinte şi prim-ministru la cele mai scăzute cote de încredere de după Revoluţie. Prin acţiunile lor democratice, românii au arătat cât se poate de clar că s-au săturat de Băsescu şi PDL şi că sunt pregătiţi să îşi câştige înca o dată LIBERTATEA cu forţa. În numele membrilor şi simpatizanţilor PNL, ne exprimăm susţinerea faţă de românii care au ieşit în stradă în aceste zile şi solicităm demisia cuplului Băsescu-Boc şi organizarea în regim de urgenţă a alegerilor anticipate“, spun Nini Săpunaru şi Laurenţiu Roşca – Ţigăeru.

Oprişan se declară, şi el, solidar cu manifestanţii

“În calitate de vicepreşedinte al PSD vreau să îmi exprim solidaritatea cu cei care protestează la această oră în Piaţa Universităţii, cu vrâncenii care au protestat în urmă cu câteva ore în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, dar şi cu românii care au protestat zilele acestea în principalele oraşe din ţară. Consider că protestele cetăţenilor din ultimele trei zile sunt absolut legitime, ca urmare a faptului că PDL i-a umilit pe majoritatea românilor care, iată, se revoltă împotriva acestor nedreptăţi. PDL i-a umilit pe toţi bugetarii, cărora le-a tăiat 25% din salarii, dar a umilit şi categorii profesionale întregi. Mă refer aici la medici, pe care i-a trimis să lucreze în străinătate, la profesori, pe care i-a bulversat cu modificările legislative absurde, la mamele cărora PDL le-a tăiat indemnizaţia de creştere a copilului, la pensionarii cărora PDL le-a impozitat pensiile, la revoluţionari, cărora PDL le-a tăiat indemnizaţiile şi la multe alte categorii sociale. Tot reformele PDL au dus la închiderea spitalelor, a şcolilor, a generat spaimă pentru ziua de mâine şi o lipsă totală a locurilor de muncă. Din punctul meu de vedere, aceste măsuri reprezintă tot atâtea motive pentru care protestul românilor din aceste zile este unul legitim, iar intensitatea acestuia arată exact gradul de nemulţumire al cetăţenilor acestei ţări, în legătură cu aşa-zisele reforme impuse de PDL în ultimii doi ani de zile. Pe de altă parte, nu pot fi de acord cu confruntările violente dintre manifestanţi şi protestatarii de la Bucureşti. Personal, consider că reacţia forţelor de ordine din Piaţa Universităţii este una exagerată, prin violenţă şi provocatoare, prin atitudine. De altfel, se vede clar faptul că provocările din Piaţa Universităţii au doar scopul de a crea o imagine falsă oamenilor de bună-credinţă veniţi să protesteze paşnic împotriva unui regim pe care nu îl mai suportă şi pe care îl vor plecat de la putere. Cer Jandarmeriei Române ca la toate mitingurile de protest din România să acţioneze în spiritul respectului faţă de cetăţeni şi faţă de dreptul constituţional al acestora de a protesta în mod paşnic. Consider că prezenţa masivă a forţelor de ordine – un jandarm la patru protestatari – dovedeşte frica actualei puteri faţă de protestele din stradă şi preocuparea acesteia de a se menţine la putere chiar cu preţul unor violenţe nesfârşite. Prin urmare, fac un apel la Preşedintele Traian Băsescu şi la partidele din arcul guvernamental – PDL, UDMR şi UNPR – să accepte un dialog real cu USL pentru a stabili, împreună, calendarul alegerilor anticipate pentru luna martie a acestui an. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţie care ar duce la detensionarea situaţiei existente în societate. Pe de altă parte, convocarea alegerilor anticipate este principala revendicare a cetăţenilor din stradă pe care noi, clasa politică, avem obligaţia şi datoria să îi ascultăm”, a adăugat şi Marian Oprişan.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.