Nou Cod Civil de la 1 octombrie

* Tribunalul Vrancea anunță că la data de 1 octombrie 2011 intră în vigoare noul Cod Civil al României *

Noul Cod civil (Legea 287/2009) a fost publicat în Monitorul Oficial în anul 2009.

Acesta a fost modificat substanţial prin Legea nr. 71/2011, care nu se rezumă la punerea în aplicare a dispoziţiilor sale, ci modifică şi aproximativ 15-20% din Cod.

În vederea aducerii la cunoștința publicului larg a instituțiilor și prevederilor specifice cu caracter de noutate aduse de noul Cod Civil, Tribunalul Vrancea va organiza, în perioada următoare, 4 conferințe de presă.

Aceste activități, realizate în colaborare cu instanțele aflate în circumscripția sa, sunt cuprinse în Planul de implementare a noului Cod Civil, adoptat de Grupul interinstituțional pentru implementarea NCC, și vor fi derulate la nivelul întregii țări.

„Cum mass-media reprezintă una dintre cele mai utilizate surse de informaţii, care permite ajungerea cu rapiditate a mesajelor la un mare număr de cetățeni, îi invităm pe reprezentanții mass-media să se alăture demersurilor instanțelor de judecată menite să contribuie la popularizarea elementelor de noutate din Codul Civil, ce intră în vigoare la 01 octombrie 2011 (calendarul conferințelor va fi comunicat la o dată ulterioară)“, ne-a declarat Carmen Danţis, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.