Primăria Focșani invită focșănenii la turul ghidat al Teatrului Pastia!

* Primăria Municipiului Focșani invită focșănenii, precum și pe toți cei interesați de istoria Orașului Unirii, la un tur ghidat, în acest week-end * Din cauza vremii nefavorabile turul va fi limitat, axat pe istoria Teatrului, precum și pe prezentarea principalelor obiective de atracție turistică din Municipiul Focșani *


Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani va asigura ghidajul în cadrul turului gratuit, devenit deja traditional, ce se va desfășura sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.30 – 10.45. Întâlnirea va avea loc în fața Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani. Din cauza condițiilor meteorologice, prognozate a fi nefavorabile, turul va fi limitat, axat pe istoria Teatrului, precum și pe prezentarea principalelor obiective de atracție turistică din Municipiul Focșani.
În urmă cu 109 ani, pe 22 noiembrie 1913, se ridica pentru prima oară cortina Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”. La debut, actorii Companiei Dramatice a Teatrului Național Iași, sub coordonarea lui Mihail Sadoveanu, au pus în scenă piesa ”Fântâna Blanduziei” semnată de Vasile Alecsandri.
Astfel, toți cei interesați să descopere primele afișe ale pieselor jucate pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, să afle povestea filantropului Pastia, din ale cărui donații a fost ridicat cel mai frumos teatru din zona de sud-est a României sau să îi întâlnească pe actorii focșăneni, sunt așteptați la teatru, la sfârșitul acestei săptămâni!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.