Primăria Focșani participă la programul RABLA local!

* Primăria Municipiului Focșani va participa la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”-Rabla Local, după ce consilieri locali au votat proiectul de hotărâre în acest sens * Prin acest program, proprietarii de autovehicule din Municipiul Focșani care îndeplinesc toate condițiile impuse vor putea primi 3000 lei, din care 2400 lei provin de la Administrația Fondului pentru Mediu și 600 lei este contribuția din bugetul local *

Primăria Municipiului Focșani va aloca 600000 lei pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani din oraș, respectiv pentru 1000 de autovehicule. După votul din Consiliul Local Focșani urmează etapa depunerii cererii de finanțare, în perioada 21 aprilie- 28 aprilie 2023, la Administrația Fondului pentru Mediu. Ulterior, după încheierea contractului de delegare cu Administraţia Fondului pentru Mediu și publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu localitățile participante la program, urmează să fie făcut anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice precum şi a sumelor alocate pentru acest an.

Focșănenii care vor să beneficieze de acest stimulent și să caseze autovehiculele vechi nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat sau cel local. Autovehiculul propus pentru casare trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Municipiului Focșani, să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației și să aibă norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Solicitantul trebuie să aibă înmatriculat autovehiculul pe numele său de cel puțin 5 ani. Autovehiculul propus pentru casare trebuie să conțină componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație). Cei care vor primi 3000 de lei pentru casarea unui autovehicul nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare egal sau mai mic de Euro 5.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.