Primăria va deconta prețul transportului pentru focșănenii care vor merge să se vaccineze la Suraia!!!

*Primarul Cristi MISĂILĂ a anunțat joi seară, că va depune un proiect de hotărâre prin care focșănenilor care merg la Suraia să se vaccineze anti-Covid, să li se deconteze transportul * “DSP s-a mutat la Suraia, lângă mama și tata”, a spus primarul MISĂILĂ, aluzie la faptul că directorul adjunct al DSP Vrancea, dr. Janina LAZĂR, este originară din Suraia! * Ministerul Apărării a comunicat Primăriei Focșani că NU EXISTĂ O MODALITATE LEGALĂ DE PRELUARE A CLĂDIRII ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ CERCUL MILITAR !!! *

Primăria Focșani așteaptă ca Centrul de vaccinare de la Colegiul “Pedagogic Spiru Haret” să primească autorizarea necesară pentru a reîncepe vaccinările anti-covid în municipiul reședință de județ. Între timp Ministerul Apărării Naționale a comunicat Primăriei Focșani, încă din data de 5 februarie a.c., că nu există o modalitate legală de preluare a clădirii în care funcționează Cercul Militar, fapt semnalat și de primarul Cristi MISĂILĂ. Ca urmare toate acuzațiile Instituției Prefectului și a Direcției de Sănătate Publică Vrancea legate de refuzul primarului Cristi MISĂILĂ de a prelua centrul de vaccinare de la Casa Armatei sunt, în cel mai fericit caz nefondate. Între timp Direcția de Sănătate Publică a mutat centrul de vaccinare de la Casa Armatei la Suraia, lăsând focșănenii doar cu centrul de vaccinare care funcționează la Dispensarul Sud și care a fost înființat tocmai de Primăria Focșani. Ca urmare în conferința de presă organizată joi seară primarul MISĂILĂ a anunțat că va face demersurile necesare ca focșănenilor care fac drumul până la Suraia să se vaccineze, să li se deconteze drumul. “Nu este posibil să pui oamenii pe drumuri, să cheltuiască bani și să piardă timp. În ședința Consiliului Local din data de 23 martie vom avea un proiect de hotărâre pentru decontarea transportului, la nivel de transport public, focșănenilor care merg la Suraia să se vaccineze. Acum vedem că DSP s-a mutat în comuna natală, lângă mama și tata”, a spus primarul MISĂILĂ, aluzie la faptul că directorul adjunct al DSP Vrancea, dr. Janina LAZĂR, este originară din Suraia!

Centru de vaccinare de la Pedagogic așteaptă autorizarea

În acest timp primăria Focșani a făcut demersuri pe lângă mai multe unități de învățământ din municipiu pentru amenajarea unui centru de vaccinare. Este vorba despre Colegiile Pedagogic Spiru Haret, Unirea, Edmond Nicolau, Economic și Școala Ion Basgan. Răspunsul favorabil a venit din partea Colegiului Pedagogic. “La Colegiul Pedagogic sala de sport are cam 450 metri pătrați și putem organiza acolo minim șase fluxuri de vaccinare. La un astfel de nivel trebuie să asigurăm personalul necesar ceea ce înseamnă 3 medici pe tură la care se adaugă asistenții. Plus că, la minim 5 fluxuri trebuie să avem o ambulanță, așteptăm și în această chestiune un răspuns de la Serviciul de Ambulanță”, a afirmat și directorul executiv al Direcției de Asitență Socială, Laura Mihaela BRATU, care a participat la conferința de presă alături de primarul Cristi MISĂILĂ și city manager-ul Cristina STOICA.

În chestiunea centrelor de vaccinare primarul Cristi MISĂILĂ a bătut, încă odată, obrazul prefectului Gheorghiță BERBECE și a afirmat că Instituția Prefectului confundă majoritatea cu legalitatea. “Până acum la Focșani nu s-a putut face un centru de vaccinare într-o sală de sport, dar la Suraia se poate. Ar fi trebuit ca Ministerul Sănătății, prin DSP Vrancea, să ne consulte în chestiunea alegerii locațiilor pentru centrele de vaccinare. La Casa Armatei doar facura de electricitate ar fi fost de aproximativ 20.000 de lei lunar. Nu mai vorbesc de încălzire. Nu există o contorizare a utilităților acolo. După perioada de carantină Curtea de Conturi a venit în prima secundă și ne-a întrebat cum am cheltuit banii. În privința centrului de la Colegiul Pedagogic suntem pregătiți să demareze activitatea în ziua următoare primirii autorizării”, a mai adăugat primarul Focșaniului, Cristi MISĂILĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.