Primarul MISĂILĂ, apel la TOMA, CIUCĂ și CIOLACU pentru deblocarea bugetului Focșaniului!

* Astăzi, 1 martie, Consiliul Local se întrunește astăzi într-o nouă ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului * Primarul Focșaniului, Cristi MISĂILĂ a făcut, ieri, un apel la președintele PSD, Marcel CIOLACU, primul ministru, Nicolae CIUCĂ și președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA pentru a debloca votul pentru bugetul municipiului. În opinia sa liderii amintiți trebuie să demonstreze că o coaliție care funcționează în Guvern trebuie să funcționeze și în Consiliul Local Focșani * Scandalul, în opinia primarului MISĂILĂ, ar fi pornit de la numirea membrilor Consiliului de Administrație de la Administrația Piețelor * Liberalii spun că primarul și-a dat arama pe față: „MISĂILĂ a recunoscut că ignoră propunerile consilierilor PNL-USR doar pentru că nu sunt ale lui“ * Primar: „Cred că dumnealor nu văd luminița de la capătul tunelului și așteaptă să le facem noi amendamentele“ *

Primarul Cristi MISĂILĂ spune că nu va ceda în această confruntare, în opinia sa fiind vorba despre interesele personale ale celor numiți în Consiliul de Administrație de la Administrația Piețelor. Până se clarifică situația Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a sistat alimentarea cu sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru că nu a fost aprobat bugetul local în termen de 45 de zile de la publicarea Legii Bugetului de stat pe anul 2023.

„Au blocat bugetul unui întreg municipiu din cauza situației de la Administrația Piețelor. De o lună, de când s-a publicat proiectul de buget, nu am primit absolut niciun amendament, cu excepția celor discutate ieri în cadrul Comisiei de specialitate. Însă și atunci au fost prezentate doar titluri de proiecte, fără detalii concrete despre ceea ce doresc să facă, fără ca aceste amendamente să respecte toate condițiile legale și să fie indicată o sursă de finanțare. Asta denotă indiferență dispreț și răutate din partea consilierilor PNL-USR. În spatele acestor manipulări ieftine sunt alte interese. Se pare că le-am deranjat calculele privind Consiliul de Administrație al Administrației Piețelor. Noi am solicitat în instanță să se spună dacă avem sau nu dreptate în chestiunea emiterii unor hotărâri de numire a unor membri ai CA, membri PNL și USR. Am atenționat din timp referitor la această chestiune dar degeaba. Iată că instanța ne-a dat dreptate iar dacă decizia judecătorilor va rămâne definitivă în această formă, vor trebui restituite sumele încasate timp de un an de respectivii membri PNL și USR.

Fac un apel către președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, să arate că este conducătorul acestui partid, și să nu uite că Focșaniul face parte din județul Vrancea. Noi suntem vremelnici pe aceste funcții și am fost trimiși aici de cetățenii care ne-au votat pentru a le reprezenta interesele. Fac un apel către domnul prim ministru Nicolae Ciucă, către președintele PSD Marcel Ciolacu, să vină și să mai dea o lecție despre ceea ce înseamnă o coaliție la nivelul județului Vrancea“, a declarat primarul Cristi MISĂILĂ, în conferința de presă organizată ieri.

La această oră  Primăria Municipiului Focșani are facturi restante în valoare de 4,2 milioane lei, fiind datorii la alimente, medicamente, măturat stradal, servicii de pază, cofinanțarea Adăpostului pentru persoane fără adăpost din Cartierul Bahne, competiții sportive, iluminat public, compensații transport public local, contribuții salarii.

* Liberalii spun că primarul și-a dat arama pe față: „MISĂILĂ a recunoscut că ignoră propunerile consilierilor PNL-USR doar pentru că nu sunt ale lui“ *

Consilierii locali ai PNL în Consiliul Local Focșani spun că primarul municipiului a recunoscut astăzi într-o conferință de presă că are un ghimpe împotriva propunerilor consilierilor PNL – USR, propuneri de inclus în bugetul pe anul 2023, în beneficiul locuitorilor din municipiul reședință de județ.

„După ce a dezinformat că nu a primit nicio observație scrisă cu privire la buget, MISĂILĂ a recunoscut că PNL și USR au venit cu idei de proiecte, dar există o problemă cu modul de formulare. Ce-l reține pe primar să pună în proiectul de buget ideile PNL – USR apelând la aparatul de specialitate pe care îl are? Nimic!

Punctual, consilierii PNL – USR au propus ca în buget să figureze mai multe investiții și acțiuni menite a răspunde nevoilor focșănenilor, transmise explicit de cei peste 16.000 de oameni care au votat PNL și USR în anul 2020.

De exemplu, oamenii din cartierul Gară își doresc panouri fonoizolante între blocuri și calea ferată, își doresc reabilitarea Pasajului Vâlcele, semnalizarea corespunzătoare și iluminarea eficientă a trecerilor de pietoni, o zi specială pentru persoanele cu dizabilități și lista poate continua.

Primarul MISĂILĂ nu a fost de acord cu niciuna din propunerile avansate, detaliate în ședințele anterioare ale Comisiei de Buget, o dovadă clară că ignoră propunerile consilierilor PNL – USR. Spre finalul conferinței de presă, edilul a scăpat porumbelul: ”Sunt foarte multe proiecte pe care PNL le-a propus”. Și atunci de ce nu le include în buget? Pentru că nu vrea!

Ipocrizia primarului a ieșit la iveală și în momentul în care s-a referit la situația Pieței Moldovei, acolo unde a încercat să critice echipa PNL-USR din Consiliul de Administrație, după ce cu câteva minute înainte admisese că Piața Moldovei a ajuns să facă profit și să aibă în conturi 1,7 milioane de lei. Primarul are un fix cu realizarea unui studiu de fezabilitate, fără alte planuri, propuneri, perspective concrete de realizare a unor investiții în Piața Moldovei.

Primarul Misăilă a făcut ce-a făcut și a ajuns în conferință la subiectul care-l doare cel mai mult: îndatorarea municipiului Focșani cu un împrumut de 50 de milioane de lei, pentru că nu a fost capabil în cei aproape 7 ani de mandat să genereze proiecte, investiții și dezvoltare pentru reședința de județ a Vrancei. Invocă faptul că e nevoie de acești bani pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene, dar când a scris proiectele nu a făcut o minimă analiză de impact la acest capitol.

„Domnilor consilieri PNL-USR dumneavoastră sunteți cei care decideți! Eu sunt executivul!”, a încheiat primarul. Atunci, includeți în buget ceea ce decide și majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Focșani, domnule primar! Este cea mai simplă soluție pe care o aveți la îndemână pentru ca bugetul să fie adoptat!“, spun consilierii locali PNL.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.