Primarul MISĂILĂ: „Nu dați bani la școală!“

* Ca urmare a unor sesizări primite de la cetățeni, Primarul Cristi Valentin MISĂILĂ le reamintește părinților că nu trebuie să dea bani la școală, sub nicio formă, deoarece Primăria Municipiului Focșani asigură toate materiale didactice necesare pentru buna funcționare a unităților de învățământ din orașul nostru! *

Prin bugetul local al Municipiului Focșani sunt asigurate inclusiv cardurile de călătorie pentru elevii care folosesc mijloacele de transport în comun ale Societății Transport Public Focșani pentru a se deplasa la unitățile școlare. Primăria îi informăează pe părinții elevilor că nu trebuie să contribuie cu niciun ban pentru achiziția materialelor didactice sau pentru alte materiale necesare funcționării școlilor.
„Atenționăm cadrele didactice care solicită bani părinților pentru achiziția de materiale didactice să înceteze aceste practici! De altfel, chiar regulamentele școlare stabilesc faptul că școlile nu pot colecta, sub nicio formă, bani de la elevi sau părinți pentru materialele didactice utilizate. Considerăm că prin investițiile derulate în creșele, grădinițele, școlile și liceele din Focșani sunt asigurate cele mai bune condiții pentru educație!“, se spune în comunicarea primăriei mun. Focșani.
Pe această cale primarul Cristi Valentin MISĂILĂ solicită conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vrancea să aibă discuții cu directorii unităților de învățământ și cu cadrele didactice din Municipiul Focșani pentru a le explica acestora că este un abuz să solicite părinților sume de bani pentru cheltuielile de funcționare și materiale educaționale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.