Programul Fapte Bune de Crăciun a fost lansat!!

Fundația „Mereu Aproape“ și Fundația „Dan Voiculescu“ au lansat ieri, la Promenada Mall din Focșani  programul „Fapte Bune de Crăciun“. La eveniment au participat Ionel Cel Mare – președintele organizației Vrancea a Partidului Conservator, Alice Pruteanu – Centrul Regional de Recuperare a Copilului cu Autism – Micul Prinț, Ica Diaconu – directorul Carrefour Focșani, Bogdan Ghimpu – reprezentantul celor două fundații, oameni de afaceri care susțin inițiativele. „În primul rând aș vrea să vă spun că nu este o acțiune politică. Fundațiile Mereu Aproape și Dan Voiculescu sunt cunoscute pentru acțiunile de caritate pe care le fac , educația și ajutorarea celor în nevoie fiind punctul central al evenimentelor. Vom face tot ce putem ca acei oameni care au nevoie de ajutor chiar să-l primească. Am discutat cu reprezentanții celor două fundații și vor mai urma și alte proiecte, anul viitor “, a declarat Ionel Cel Mare. În baza de date a organizatorilor se află 60 de copii care vor primi sprijin prin intermediul evenimentelor anunțate. Fapte Bune de Crăciun cuprinde mai multe acțiuni, care se vor desfășura în luna decembrie primul fiind Globurile  – Fapte Bune prin care o mie de globuri pictate de elevii Liceului de Artă vor fi distribuite la unităţile de învăţământ din municipiu.

Cea mai așteptată și spectaculoasă se anunță a fi Spectacolul Brazilor de Crăciun ce va avea loc pe 21 decembrie la Promenada Mall. Cu această ocazie Casa de Modă Valentina, Med Grand Spa, Pandora, Centrul de Înfrumusețare Ella, Florăria Ema, Salonul Coquette, Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Al. I. Cuza, Liceul de Arte Gheorghe Tattarescu, Școala Ștefan cel Mare, Centrul Elena Doamna și A doua acţiune este Spectacolul Brazilor de Crăciun. Brazii vor fi realizaţi de Casa de modă Valentina, Med Grand Spa, Pandora, Centrul Ella, Florăria Ema, Salon Coquette, Colegii naţionale „Unirea“ şi „Al. I. Cuza“, Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu, Şcoala nr. 9, Centrul „Micul Prinţ“ şi Centrul Şcolar „Elena Doamna“ vor împodobi 12 brazi care vor fi vânduți la licitație, fondurile urmând a ajunge la copiii talentați de la instituțiile de învățământ din Focșani. Prezentarea brazilor va avea loc pe 17 decembrie la Promenada Mall iar licitația pe 21 decembrie. În cadrul evenimentelor vor fi acordate și premiile „Fapte Bune“ companiilor și persoanelor care s-au implicat în proiectele sociale cu puternic impact asupra comunității. „Apelăm și la dumneavoastră , reprezentanți ai mass-media, să ne dați o mână de ajutor pentru identificarea persoanelor și firmelor ce merită să fie premiate pentru implicarea în viața comunității“, a afirmat și Bogdan Ghimpu, organizatorul evenimentului.

*Nominalizările ziarului Milcovul.Ro *

Redacția ziarului Milcovul.Ro a prezentat deja organizatorilor evenimentului o listă, care cuprinde cinci nume ale unor personalități implicate în viața comunității. Acestea sunt :

1. D-na Doctor Carmen IACOB pentru cabinetul cu consultații gratuite din cartierul SUD, cabinet care funcționează de câţiva ani buni.

2. Părintele Eduard BRAN – Parohia Pogorârea Sf. Duh din cartierul SUD pentru că a pus la dispoziţia d-nei dr. Iacob spaţiul necesar, în incinta Bisericii pentru cabinetul de mai sus. Nominalizarea domniei sale se datorează şi pachetelor cu alimente pe care le distribuie de Sărbători din banii Parohiei uneori şi ai săi de cele mai multe ori. Organizează excursii gratuite pentru copii la mănăstirile din judeţul Vrancea.

3. D-na Prof. Aurica GHINEA – Liceul de Artă, persoană care de de zeci de învaţă copiii să cânte la pian, cu rezultate foarte bune. Credem că, datorită specificului de liceu vocaţional al acestei instituţii de învăţământ, în fiecare an ar trebui nominalizat un profesor de aici datorită eforturilor supraomeneşti pe care le fac aceşti oameni pentru a forma şi educa copiii.

4. D-na Rodica DAVIDEAN – directorul filialei de Cruce Roşie Vrancea pentru activitatea extraordinară dusă de CR Vrancea.

5. Dl. Lucian FELECAN – pionierul înființării Centrelor pentru Ajutorarea Copiilor cu Dizabilităţi din Vrancea. Chiar dacă centrul dumealui a fost închis acum mult timp datorită lipsei de finanţare în perioada de câţiva ani cât a funcţionat a oferit o şansă imensă copiilor diagnosticaţi cu Tulburări din Spectrul Autist pentru recuperare şi reintegrare.

Calendarul evenimentului Fapte Bune de Crăciun este următorul:

  • Globurile – Fapte Bune 5 – 23 decembrie
  • Dăruiește o jucărie – Fă o bucurie 1 – 23 decembrie
  • Spectacolul Brazilor de Crăciun 21 decembrie
  • Expoziție de icoane pictate de copii de la Centrul Dănuț 21 decembrie
  • Daruri de la Moș Crăciun – spectacol pentru copii 23 decembrie

Sponsorii evenimentului sunt Vinexport, Trust LF, Rodistrib, Vincon, Casa Elena, Restaurant Wassermann, Casa Veche, Cofetăria teatru, Cofetăria Monique, Phoenix Cafe, Cafe Selecto, Tricotton Panciu, Roman′s, parteneri naţionali Fundaţia „Mereu Aproape“ şi Fundaţia „Dan Voiculescu“, partener – Promenada Mall.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.