Programul Opening Opportunities – program de orientare profesională pentru elevii de liceu din Focșani!!!

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea împreună cu Biblionet și TechSoup România, cu sprijinul Microsoft România, anunță începerea unui program de orientare profesională pentru elevii de liceu din Focșani. ansarea acestui proiect va avea loc joi, 28 noiembrie 2013, la sala mare a Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” Focșani, începând cu ora 11.00.

Opening Opportunities este un program de orientare educațională și de carieră în care voluntari Microsoft România sprijină elevii de liceu să exploreze opțiuni profesionale și să își dezvolte propriul plan de carieră, în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014.
„Împreună ne propunem să ajutăm tinerii să facă alegeri educaționale și profesionale conștiente și informate, prin acces direct la exemplul nemijlocit al celor care au făcut deja aceste alegeri și profesează în acest moment. Programul îmbină evenimente locale organizate în biblioteci publice cu sesiuni de mentorat online și seminarii online publice – totul cu scopul de a oferi elevilor de liceu informații actuale despre piața muncii și care sunt abilitățile și cunoștințele necesare în acest mediu dinamic. Bibliotecile incluse în proiect vor organiza întâlniri de studiu ale elevilor incluși în proiect dar și alte întâlniri cu profesioniști din companii locale de tehnologie. Le mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment de lansare d-rei prof. Vasilica Zaharia – Inspector Școlar General și dlui Valentin Gheorghiță – Directorul Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” Focșani“, a declarat Teodora Fîntînaru, directoarea Bibliotecii Judeţeane „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Opening Opportunities este un proiect educațional de orientare în carieră pentru elevi de liceu, organizat de TechSoup România și Biblionet, cu sprijinul Microsoft România. În 2013-2014, Opening Opportunities se desfășoară în 10 orașe: Cluj-Napoca, Craiova, Focșani, Iași, Mediaș, Onești, Târgu Jiu, Târgoviște, Segarcea și Sibiu.
Detalii vor fi disponibile în curând pe www.openingopportunities.ro sau www.facebook.com/OpeningOpportunities.
Lansarea acestui proiect va avea loc joi, 28 noiembrie 2013, la sala mare a Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” Focșani, începând cu ora 11.00, unde sunt așteptați pe toți elevii de liceu care sunt interesați de a-și dezvolta un plan de carieră și care doresc sprijinul unui mentor. Vor fi alături de tinerii focșăneni voluntari de la Microsoft România, TechSoup și reprezentanți ai programului Biblionet. Detalii despre acest proiect se pot obține de la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Vrancea, str. Mr. Gh. Sava, nr. 4, tel. 0237 231161 persoana de contact fiind Margareta Tătăruș – bibliotecar.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.