SANITAS Vrancea a declanșat greva japoneză!

* Protestul va fi pe termen nelimitat și implică 1.800 de cadre sanitare din Vrancea * la nivel național liderii SANITAS s-au întâlnit cu primul ministru în funcție, Nicolae CIUCĂ și cu cel care îi va urma în funcție, Marcel CIOLACU pentru a evita o nouă grevă generală *

Sindicatul SANITAS Vrancea numără aproximativ 1.800 de membri din sănătate și asistență socială care se declară nemulțumiți de nivelul salariilor și doresc ca revendicările lor să fie soluționate.
„Greva japoneză declanșată de noi are drept scop atragerea atenției către problemele pe care le avem. În sănătate, la această oră, lucrurile stau așa cum NU ar trebui și avem multe revendicări. Ca să nu mai spunem că primim facturi halucinante ce nu corespund în niciun fel cu veniturile. Legea 153 a creat dificultăți prin neaplicara ei la timp și în spiritul său“, ne-a declarant Claudiu GROSU, liderul SANITAS Vrancea.

* Primele rezultate pentru SANITAS *

Ca urmare a întâlnirii liderilor SANITAS cu membrii ai guvernului, ieri 6 Iunie 2023, Ministerul Muncii a trimis spre avizare proiectul de ordonanță de urgență care prevede:
“ARTICOL UNIC – La articolul I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1186 din 9 decembrie 2022, după alineatul (14) se introduc două noi alineate, alin. (15) și (16), cu următorul cuprins:
„(15) Prin derogare de la prevederile art.12 alin.(2) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în anexa nr.II la aceeaşi lege se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.”

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.