Schimbare la comanda Brigăzii 282 Unirea Principatelor!

* General de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ a predat, ieri, comanda și Drapelul de Luptă al marii unități colonelului Ștefan – Claudiu TOPOR * General de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ, a încheiat o altă etapă a carierei și a îmbrățișat încrezător o nouă provocare, după ce a fost împuternicit la comanda Comandamentului Componentei Terestre *

Ceremonia de predare – primire a avut loc la sediul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ciprian MARIN, a comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general maior Claudiu – Mihail SAVA, a reprezentanților autorităților publice și Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.
Generalul de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru seriozitatea, implicarea și profesionalismul demonstrate pe timpul activităților executate în perioada în care s-a aflat la comanda marii unități și a Garnizoanei Focșani.
Reprezentanții eșaloanelor superioare au evidențiat rezultatele excepționale obținute de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” la multitudinea de activități desfășurate, atât în țară cât și în afara granițelor ei, sub comanda generalului de brigadă Gabriel – Constantin TURCULEȚ, și i-au urat succes în funcție noului comandant al marii unități.
Colonelul Ștefan – Claudiu TOPOR este ofițer cu o bogată experiență profesională. După absolvirea Liceului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și a Institutului Militar de Infanterie și Chimie „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a îndeplinit diferite funcții de comandă și stat major, în structuri din cadrul Forțelor Terestre. Și-a perfecționat cunoștințele profesionale atât în instituții de învățământ din țară și din străinătate, iar din luna februarie 2022 a ocupat funcția de șef de stat major la Divizia 2 Infanterie „Getica”.
De-a lungul carierei, pentru modul exemplar în care și-a îndeplinit atribuțiile funcționale, a fost recompensat cu Ordinul „Virtutea Militară” în Grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III-a, Emblema de Merit „În Slujba Păcii”, clasa a III-a, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării și titlul onorific de „Militar Veteran”.
Ofițerul este veteran al teatrelor de operații cu două misiuni în Afganistan, este căsătorit și are patru copii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.