Scriitoarea Silvia Kerim sărbătorită la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene Vrancea

Secția pentru copii și tineret “Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene Vrancea a organizat o activitate dedicată scriitoarei de literatură pentru copii Silvia Kerim.
Silvia Kerim – născută 21 octombrie 1931, absolventă a Facultății de Filologie, Secția Limba și Literatura Franceză – este autoarea a peste 24 de volume (memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală). Împreună cu Marius Țeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: „Mary Poppins”, „Micuța Dorothy”, „Gulliver”, „Frumoasa din pădurea adormită”, jucate atât în țară cât și în străinătate (Franța, Spania). În 1996 a creat serialul TV „Căsuța cu povești”, difuzat în „prime time” cu mare succes pe TVR 1 și TVR 2 în anii 1996-1997.Deține numeroase și importante premii literare naționale și internaționale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul „Andersen”.
Câteva din volumele autoarei au fost lansate, în prezența acesteia, la Focșani în cadrul târgurilor de carte organizate de Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea.
La această activitate au participat elevi ai Școlii nr. 3 din Focșani, coordonați de doamna învățătoare Emilia Batog. Copiii au prezentat o biografie a scriitoarei, apoi au lecturat din cele mai cunoscute povești semnate de acesta.
A urmat un moment emoționant, atât pentru autoare, cât și pentru cei mici prezenți la bibliotecă, datorat intervenției telefonice a doamnei Kerim. Copiii i-au cântat și urat aniversatei – La mulți ani!
”Din când în când, în sacul cu povești al scriitorilor nu sunt doar cuvinte, sunt și lacrimi, lacrimi de bucurie , de această dată.
Vă mulțumesc din inimă iar Focșaniul rămâne orașul meu de suflet (…)” Silvia Kerim – scriitoare.
A urmat un concurs interactiv, în care elevii au hotărât să dea viață, prin desen unui personaj, inspirat din lecturile autoarei. Și cum creativitatea copiilor nu s-a oprit aici, au hotărât ca acesta să aibă și un nume. Astfel, din combinația de culori ROGVAIV și Sofia – înțelepciune, s-a născut personajul ROFIA.
Concursul s-a încheiat, cu promisiunea copiilor de a trimite desenul doamnei Silvia Kerim, aceștia fiind răsplătiți, de bibliotecă, cu un volum al autoarei, ce va sta pe rafturile bibliotecii din clasă. Elevii au prezentat și ultimul număr al Revistei Împliniri – revistă editată de clasa lor, sub îndrumarea doamnei învățătoare Elena Batog.
Cu această ocazie bibliotecarele Secției pentru copii și tineret au pregătit o expoziție de desene Bunica Albă, inspirate din volumele autoarei și realizată de colega lor Ada Roxana Făcăoaru și o expoziție de carte dedicată autoarei, din care, cea mai mare parte, a plecat acasă la micii cititori.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.